Атовці на Черкащині знають, як заставити депутатів працювати
0
Атовці на Черкащині знають, як заставити депутатів працювати (відео)

Минуле засідання Черкаської міської ради пройшло завдяки учасникам АТО та громадським активістам, плодотворно. Сесійну залу ніхто не зміг залишити без рішення дуже гострого для громади питання – бюджету на 2018 рік. Напередодні засідання учасники акції надіслали листа до міськради, інформуючі про проведення мирної акції. Надалі черкаські воїни пообіцяли контролювати політичну ситуацію в місті та в регіоні. Будуть ще подаватися списки у виконавчий комітет, куди входитимуть атовці. П’ять кандидатів могли б стати третьою силою, яка зможе “розрубати Гордіїв вузол” та заставити депутатів виконувати безпосередньо свої обов’язки.

Голова РДА інспектував школи в Шполянському районі
0
Голова РДА інспектував школи в Шполянському районі

Відомо, що в нинішній час освіта держави знаходиться в процесі реформування. Сьогодні, 31 січня, в п’яти шкільних закладах Шполянського району побували голова Шполянської райдержадміністрації з заступником Ольгою Шпицею.

Погода у Шполі на 31 січня
0
Погода у Шполі на 31 січня

У Шполі синоптики прогнозують увесь день хмарну погоду. Вранці очікуються дрібні опади у вигляді снігу. До полудня сніг йти перестане. Решта дня пройде без суттєвих опадів. Вологість повітря спостерігатиметься від 65 до 84%. Тиск 746-750 мм. Температура повітря буде коливатись від +1 до -2 градусів морозу. Швидкість вітру досягатиме 3-7 м/с. Направлення вітру північно-західне та західне.

Рятувальники з Черкащини попереджають рибалок про небезпеку
0
Рятувальники з Черкащини попереджають рибалок про небезпеку

Всіх рибалок Черкащини, в тому числі населення міста Шпола, попереджають про те, що зараз дуже небезпечно виходити на річки та водойми, які покрити кригою. Усім, кому до вподоби рибалити взимку, нагадують про те, що крига зараз нестійка і є дуже великий ризик провалитися під воду. Співробітники держслужби надзвичайних подій наполягають на тому, щоб рибалки пам’ятали про небезпеку, нагадали їм про засоби й методи порятунку. Таким чином рятувальники сподіваються, що вжиті заходи зможуть запобігти надзвичайним подіям та комусь врятувати життя під час підлідної риболовлі.

Дороги в Шполі вже майже розчищені
0
Дороги в Шполі вже майже розчищені

На всій Черкащині нині можна спостерігати потепління. Сніг на автошляхах тане, що утворює деякий дискомфорт у вигляді обмеження руху автомобілістів. Спеціальна техніка комунальників й соціальних партнерів із Шполянської ОТГ доклали чималих зусиль аби усунути прояви складних погодних умов. Цілих 3 доби спецтехніка працювала практично цілодобово, зчищая рихлий, вологий сніг с головних магістралей Шполянської громади. Як звітував Віталій Плетінь, заст. міського голови з питань ЖКГ, всі ці дії допомогли майже повністю дійти до асфальтового покриття, щоб міський транспорт міг спокійно рухатись в будь-якому напрямку. Робота надалі триває, служби розчищають від снігу дороги на другорядних вулицях, в провулках, прочищають канали, куди зливається тала вода.

0
Зима у Шполі: люди ходили собачими стежками

У соцмережах, серед мешканців Шполи, і сьогодні популярною э тема бездіяльності влади. Зокрема, Олеся Лахман зі Шполи поширила у групі «Шпола без цензури» (соцмережа «Фейсбук») фоторепортаж про шполянський базар в сніговому полоні.

Погода у Шполі на 30 січня
0
Погода у Шполі на 30 січня

У Шполі хмарна погода протримається весь день. Швидкість вітру досягатиме 5-7 м/с. Температура повітря вдень прогріється до +4 градусів тепла, вночі знизиться до 1 градусу вище нуля. Вологість повітря коливатиметься впродовж усього дня між 94-68%. Ймовірність опадів зранку 57% у вигляді дрібного дощу, ввечері опади не очікуються.

В Шполі вшанували пам'ять загиблих під Крутами
0
В Шполі вшанували пам’ять загиблих під Крутами

Тематичний вечір “Герої не вмирають” пройшов у місті Шпола Черкаської області. На ньому вшанували пам’ять загиблих героїв Крут. У Сигнаївський навчально-виховний заклад прийшли батьки, вчителі, учні та інші гості. Був також голова райдержадміністрації Володимир Потапенко.

0
Танцклуб зі Шполи переміг на зимовому фестивалі

Перемогу на конкурсі танців отримали учасники танцювального гурту “Еліт” під керівництвом Лесі Осадчук. Фестиваль проводили у с. Бояни Чернівецької області в туристично-розважальному комплексі “Сонячна долина”. Шполянські маленькі зірочки змогли одержати перемогу, зайнявши перше місце в своїй номінації, завоювали Кубок переможців, їм було вручено дипломи першого ступеня, і окремо відзначено керівника танцклубу. Дівчаткам також вручили сертифікати на 1000 євро, щоб влітку вони мали можливість потрапити до Болгарії в літній табір на фестиваль танцю Art Summer Fest-2018 та 10 000 гривень на відпочинок в цьому таборі. Очільник шполянської громади Сергій Кравченко щиро подякував переможцям фестивалю за їх працьовитість, майстерність і старання в хореографії. Переможців з щирим серцем пригощали солодощами: смачним та гарним тортом і напоями.