Погода у Шполі на 31 січня
0
Погода у Шполі на 31 січня

У Шполі синоптики прогнозують увесь день хмарну погоду. Вранці очікуються дрібні опади у вигляді снігу. До полудня сніг йти перестане. Решта дня пройде без суттєвих опадів. Вологість повітря спостерігатиметься від 65 до 84%. Тиск 746-750 мм. Температура повітря буде коливатись від +1 до -2 градусів морозу. Швидкість вітру досягатиме 3-7 м/с. Направлення вітру північно-західне та західне.

Рятувальники з Черкащини попереджають рибалок про небезпеку
0
Рятувальники з Черкащини попереджають рибалок про небезпеку

Всіх рибалок Черкащини, в тому числі населення міста Шпола, попереджають про те, що зараз дуже небезпечно виходити на річки та водойми, які покрити кригою. Усім, кому до вподоби рибалити взимку, нагадують про те, що крига зараз нестійка і є дуже великий ризик провалитися під воду. Співробітники держслужби надзвичайних подій наполягають на тому, щоб рибалки пам’ятали про небезпеку, нагадали їм про засоби й методи порятунку. Таким чином рятувальники сподіваються, що вжиті заходи зможуть запобігти надзвичайним подіям та комусь врятувати життя під час підлідної риболовлі.

Дороги в Шполі вже майже розчищені
0
Дороги в Шполі вже майже розчищені

На всій Черкащині нині можна спостерігати потепління. Сніг на автошляхах тане, що утворює деякий дискомфорт у вигляді обмеження руху автомобілістів. Спеціальна техніка комунальників й соціальних партнерів із Шполянської ОТГ доклали чималих зусиль аби усунути прояви складних погодних умов. Цілих 3 доби спецтехніка працювала практично цілодобово, зчищая рихлий, вологий сніг с головних магістралей Шполянської громади. Як звітував Віталій Плетінь, заст. міського голови з питань ЖКГ, всі ці дії допомогли майже повністю дійти до асфальтового покриття, щоб міський транспорт міг спокійно рухатись в будь-якому напрямку. Робота надалі триває, служби розчищають від снігу дороги на другорядних вулицях, в провулках, прочищають канали, куди зливається тала вода.

0
Зима у Шполі: люди ходили собачими стежками

У соцмережах, серед мешканців Шполи, і сьогодні популярною э тема бездіяльності влади. Зокрема, Олеся Лахман зі Шполи поширила у групі «Шпола без цензури» (соцмережа «Фейсбук») фоторепортаж про шполянський базар в сніговому полоні.