ДАЇшники розповіли водіям у Шполі як відкрити автомобіль, коли замерзли дверні замки

У водіїв, які залишають свої автомобілі «ночувати» взимку під відкритим небом, нерідко трапляється ситуація, коли акумулятор замерз і не може провернути центральний замок машини, щоб відкрити двері. Тоді ви намагаєтеся відкрити двері автомобіля вручну ключем і… не виходить.Замерз і сам замок. Що робити в таких випадках?Існує декілька способів усунути проблему замерзлого замка.

1. Спочатку потрібно перевірити, чи на всіх дверях замки замерзли. Тим автовласникам, у кого універсал або позашляховик, потрібно також перевірити двері багажника. Якщо хоча б одна дверка відчинилися, то можна вважати, що ви впоралися з проблемою. Як мінімум ви зможете дістатися до водійського сидіння, включити пічку і розігріти замки, використовуючи тепло з салону.

2. Якщо ви змогли вставити ключ в замок до кінця, то можете спробувати відкрити замок вручну, повертаючи ключ у різні сторони. Паралельно можете постукувати по замку і навколо нього. Цей метод потрібно спробувати на всіх дверях. Головне не перестаратися, так як ключ може зламатися.

3. Якщо не спрацював попередній метод, спробуйте нагріти ключ (сірниками, запальничкою) і ще раз спробувати всі перераховані вище дії.

4. Можете також спробувати нагріти сам замок з надвору відкритим вогнем, але розумніше буде залити гарячу воду у пластикову пляшку, надувну кульку або іншу ємність і щільно прикласти до замка пробуючи його відігріти, при цьому не забувайте періодично повертати ключем.

5. Можна спробувати відігріти замок феном. Звичайно, цей спосіб можливий, якщо машина поруч з будинком і у вас є достатньо довгий подовжувач і фен. Можете попросити сусідів вам допомогти.

6. Придбайте засіб для розморожування замків. Краще, якщо він буде з трубочкою або тонким носиком, так як вам доведеться впорснути його в замок. Після цього вставте в замок ключ і спробуйте повернути його.

7. Також можна відігріти замок, використовуючи відпрацьовані гази від машини, що стоїть поруч. Щоб це зробити, вам знадобиться шланг потрібного діаметру і згоду сусіда. Одягніть один кінець шланга на вихлопну трубу, а другий тримайте ближче до замка.

8. Однак, якщо жоден з методів не підійшов, то у вас два шляхи, або почекати теплої погоди, або викликати евакуатор і відвезти машину в тепле місце.

chkdai.gov.ua
Запись опубликована в рубрике Статті с метками , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>