Відновлено маршрут автобуса "Шпола - Лебединський монастир"
0
Відновлено маршрут автобуса “Шпола – Лебединський монастир”

З минулої неділі – 18 лютого знову почав свій маршрут автобус напрямком “Шпола – Лебединський монастир”. Усі, хто бажає відвідати православну святиню, можуть зробити це щонеділі. Автобус відправлятиметься щонеділі о 8:00 від зуп. Красний ставок. Зупинки також плануються біля міської школи No1, районної поліклініки, елеватора, колишнього цукрового заводу. Повертатиметься до Шполи автобус планує після закінчення Богослужіння в монастирі, та трапези у святому місці. Ціна на автобус буде коштувати 20 гривень в обидві сторони. Детально про поїздки можна дізнатися за номером телефону: 068-199-84-40

Вітання для почесного шполянина
0
Вітання для почесного шполянина

Почесному громадянину міста Шпола Володимиру Флоріановичу Зданевичу виповнився 20 лютого 91 рік. Вітання пане Володимире приймав у міській школі-ліцеї №2. Саме там на урочисту подію зібралися вчителя, учні та представники влади Шполянської об’єднаної громади. Привітала з днем народження пана Володимира секретар міської ради Тетяна Каландирець. До її слів вітань приєднався також голова міської ветеранської організації Микола Торба, який зазначив, що його трудові здобутки вкрай важливі для життя громади, прославлення Шполянщини, Черкащини, та України взагалі. Досвід іменинника, його поради допомогають молоді впевнено крокувати далі. Було зазначено, що Володимир Флоріанович Зданевич за свої 91 рік пережив чимало: війну, голодомор, службу на флоті (7 років), зумів освоїти 7 професій, та усі вони різнилися. У будь-якій справі, цей чоловік показував себе лише працьовитим, розумним, хазяйновитим, бо частіше всього займав посади керівника в державних установах. Завдяки пану Володимиру українці можуть користуватися сотнями кілометрів асфальтованих доріг.

Учениця Шполянської гімназії зайняла призове місце
0
Учениця Шполянської гімназії зайняла призове місце

Учениця 9 класу Шполянської школи гімназії №3 Каріна Кішук 17 лютого запам’ятає надовго, бо разом із своєю вчителькою української мови та літератури Вікторією Димніч, взяла участь у церемонії нагородження переможців третього етапу XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Ця урочиста подія відбулася у Черкаському обласному інституті, де навчаються педагогічні працівники, які вже отримали педагогічну освіту. На проведеному конкурсі шполянська дівчинка зайняла призове третє місце, став фіналісткою. Як і усі 27 переможців вона отримала подарунки, диплом від Ліги українських меценатів. Її педагог Вікторія Валентинівна в свою чергу, отримала подяку від управління освіти та науки Черкаською обласної державної адміністрації.