Черкащина: у Шполі гроші виплатили авансом

07.01.2016

1Що там говорити – новорічні витрати, зазвичай, у людей неймовірні. Немало витрачають грошей і пенсіонери. Треба ж пригостити дітей, внуків, правнуків на різдвяні свята. Тому дідусі і бабусі з нетерпінням чекають поштарів, які мають принести довгоочікувану пенсію. Про те, на що сподіватися шполянським пенсіонерам поговоримо в переддень нового року з керівником управління Пенсійного фонду Борисом Курінним:
– В році, що минає шполяни отримували пенсії без затримок, хоча звісно їх розміри не всіх задовільнили. Всього ж виплачено у 2015 році пенсіонерам нашого району 238 мільйонів гривень. Фахівцями фонду вже проведені нарахування січневих пенсій. Більше того, значна частина з них вже виплачена.
– Виходить, що січневі пенсії почали виплачувати авансово, так би мовити наперед?

– Саме так. В останні дні грудня, поштарі рознесли пенсію за датою виплати по 8 січня, а банківські установи профінансовані аж по 23 січня.
– І що, пенсіонери можуть в любий день підійти до банкомату і отримати пенсію?

– Банківські відділення у вихідні дні та новорічні свята не працюватимуть, але через банкомати можна буде без проблем отримати гроші. Ми вже профінансували майже 60 відсотків січневих пенсій.

-А коли ж віддасте решту?

– 4 січня працівники фонду вийшли на роботу і продовжили  фінансування виплат за встановленими графіками. Всі зобов’язання перед пенсіонерами будуть виконані у законодавчо визначені строки, тобто до 25 січня.
-Уточніть, пенсію виплачують з врахуванням прийнятих змін до бюджету та податкового кодексу?


– Ні, рахували по старому, адже вказані документи ще не опубліковані.Потім, при необхідності, відкорегуємо за додатковими виплатними відомостями або вже у лютому місяці.
Зазначу, що продовжена дія і на 2016 рік обмеження у виплаті призначених пенсій працюючим пенсіонерам в розмірі 85%. Також залишилася і заборона щодо виплати пенсій тим, хто працює на посадах державної служби, в органах місцевого самоврядування, контролюючих органах.
-Багато пенсіонерів сваряться, що пенсії оподатковуються…

– Та ні, таких пенсіонерів не так вже й багато. Нагадаю, що оподатковуються лише пенсії, розмір яких перевищує 4134 гривні(три мінімальні зарплати). У нашому районі отримують зазначені пенсії лише 60 осіб, тобто менше 1 відсотка від загальної кількості пенсіонерів.
– Борисе Леонтійовичу, чи можна сподіватися пенсіонерам на збільшення пенсій у новому році?

– Рік очікується для пенсійників надскладним, адже майже вдвоє зменшуються відрахування єдиного соціального внеску. Відтак, є тривога за наповнення фонду. Та все ж уряд запланував у новому році збільшення соціальних виплат на 12 відсотків. Тож побажаю шполянським пенсіонерам всіх гараздів і збільшення їхнього пенсійного гаманця у новому році.
Прес-служба управління Пенсійного фонду в Шполянському районі

One Comment

  • Твої виборці. 08.01.2016 at 15:13

    Нам простим виборцям було би дуже цікаво почути від Бориса Леонтійовича як від керівника Пенсійниго фонду скільки пепсіонерів у Шполянському районі з купляною пожиттєвою другою групою інвалідностю. Скільки їх в районній адміністрацїї починаючи з голови що придбав групу для своєї дружини. Скільки інвалідів серед депутатів міської та районної ради що покупляли собі інвалідність, при цьому таким чином ухилились від мобілізації в армію. Цей список можна було б розпочати з представника ВО Черкащани депутата Сергія Кисленка. Ще хотілося б знати нам простим виборцям яку пенсію відсудив собі наш мер, також представник ВО Черкащани. Суддя Красюк не пошкодувала державних коштів колишньому прокурору. Ціна на інвалідність в МСЕК залежить від того яку групу інвалідності вони зроблять. Все можна купити, тільки чому предстаники комісій МСЕК не за гратами? Та тому що всю документацію вони ведуть належно, тому і багато маємо псевдоінвалідів, а держава зазнає збитків на мільярди гривень.