Волонтер зі Шполи: все важче і важче збирати допомогу

15.09.2015

1З кожним днем все важче і важче збирати допомогу, знаходити бажаючих оплатити рахунки за берци і одяг. А що робити далі? Де шукати кошти на теплий одяг, термобілизну, зимові спальні мішки? Вже другий рік важкої роботи, а цій клятій війні не видно й кінця!!!

Холодні вечори і ранки, а ще холодніші ночі… А в голові лише одне: «Де взяти гроші?»…

Хлопці в окопах мерзнуть…

Вірю, що вже скоро знайдуться бажаючі допомогти. І всі наші земляки, як і минулого року, будуть забезпечені теплими речами. А зараз хочу подякувати всім небайдужим жителям нашого району, які протягом серпня – першого тижня вересня допомагали нам збирати все в АТО.

1. ЛНЗ- 4 генератори, ключі, електродрель, 7 пар берц, 5 комплектів форми, молотки, плівка, 2 палатки, фарба автомобільна, пальне, 2 комплекти захисту.
2. СПОП «Відродження»- набір ключів, оплата одягу на суму 3 тис.грн.
3. НіК-клейонка, посуд, буд.матеріали, 80 л ДП, 2 тис.грн.
4. Хлібзавод- 60 хлібин, 30 булок
5. Громада сіл Матусів і Веселого Кута- 3 575 грн: по 10грн-Оленіч К.В., по 20грн-Гриценко О.І.,Осмолов О.А.,Чорнозуб А.П., Руденко Г.М., Середенко П.М.; по 30грн-Шульга В.М. Середа В.І., по 40 грн- Ільницька М.М., Алієв С.М., Алієва Н.В., Деревянко С.Р., Попереха М.М., Бровченко М.В., Люлько В.М., Гиндик О.І., Юхименко З.П., Козакова С.В., Юхименко П.І., Юхименко О.І, Ільницька І.М., Муковоз Г.М., Бондар І.Р., Мельниченко Л.В., Черех О.М., Ковіка В.С. Мозюндзь С.Л., Чорниця О.І., Тихолоз П.А.; по 50грн-Ільницький М.М., Безуглий О.М., Сіренко Н.Г., Дердуга Н.Б., Мошенський О.П., Лісовий Д.С., Винарчук Л.В., Безуглий М.П.,Калюк В.В.; по 60грн-Гарбуз О.О., по 70грн- Полтавець М.Я., Заярний П.М.; по 100грн-Шеверя В.В., Лісовий В.С., Сінельник В.О., Баламут Г.О., Харченко О.А., Маточкін П.М., по150грн-Збризький І.П., Чорнозуб О.М., Чорнозуб А.О., 750грн-Вареник В.І.
6. Продтовари- ящиків шполянських ласощів, 20 л ДП, 5-тонник для поїздки в АТО
7. Червоний Хрест- 30 л ДП, оплата рахунка на 1тс.200 грн
8. М.В.Доценко- відра, миски, миючі засоби
9. Богач М.П.- 30 кг макарон
10. Мальчик С.П.- 3 бензопили
11. сімя Лог- кава, 360 грн.
12. Карбівничий М.- 500 грн
13. Громада вул.. Толстого(вуличком Мельник С.М.)- продукти
14. Плахотнюк С.М.- продукти, засоби особистої гігієни
15. Випускники Матусівської ЗОШ №2, зустріч через 45 років, організатори лотереї Романчук(Сокур) Зіна і Криса(Однокоз) Марія-450грн
16. Закревська Інна- 200 грн, продукти, теплі речі, кача,чай, малюнки і листи від вихованців її групи
17. жителька Шполи Наталя- 2 теплі кофти, кава, чай, миючі засоби, мед
18. не назвалися-200+100+10+30 гривень
19. Сімя Степових- 100 грн
20. Громади всіх сіл району, які звезли за 2 дні до РДА 5 тонн продуктів
21. Сімя Віти і Андрія Руденків- наші водії серпневої поїздки
22. М.В.Доценко і В.Пасека- водії 1-3 вересня, власний транспорт
23. Прихожани церкви,отець Роман- 1 тис.грн., продукти, пральний порошок

В серпні нашими водіями були подружжя Руденків Андрій і Віта, які подолали з нами на своєму власному Бусі 2,5тис.км.

1 вересня, в день коли мій синочок Костік йшов до 1 класу, а братик Максим до 11, моя мама разом з Максимом Доценком і Володимиром Пасекою вирушили в АТО, де відвідали наших земляків від Артемівська до Біловодська. До речі, в Біловодському районі, біля міста Євсуг, з ними трапилася забавна історія, адже там х попросили підкнути волонтера з Черкасько області. І ним виявився Вітя Савчук, який гостював у своїх побратимів з батальйону Кульчицького, які зараз знаходяться в резерві, подалі від передових позицій, набираються сил для подальшої боротьби з ворогами.

В суботу, 6 вересня, я з водієм Женьою з Заводу Продтоварів вирушила до Маріуполя, Волновахи, Курахово… Цю поїздку я ніколи не забуду, адже там в мене згорів телефон. Навіть техніка не витримує насиченого важкого графіку волонтерської роботи. На жаль разом з телефоном я втратила сотні Ваших контактів.

Отже, за серпень-вересень ми неодноразово відвідали наших земляків в Троїцькому, Луганському, Світлодарську, Попасній, під Пісками, Широкіне, Гранітне, Новотроїцьке, Новоайдар і Щастя, Лисичанськ і Северодонецьк, Артемівськ і Констянтинівка, Словянськ і Гродовка, Маріуполь і Волноваха, Курахове і Вугледар… Відвезли генератори і одяг, посуд і будівельні матеріали, та багато іншого. Лише за останню поїздку ми доставили 5 тонн продуктів в сектор «М», спасибі Заводу Продтоварів за 5-тонник і терплячого водія Женю, а жителям і головам сіл- за величезну кількість продуктів!!!

Також було відіслано посилки в навчальні центри, де проходять навчання наші земляки. Для волонтера, а зараз учасника АТО, Сергія Поперечного було придбано і передано автомобільну фарбу на 8,5 тис.грн.

Висловлюю найщиріші слова вдячності Д.В.Кравченку, С.М.Плахотнюк, І.Кукурузі і А.Носуличу за матеріальну допомогу в оплаті пластичної операції синові учасника АТО; групі компаній ЛНЗ за оплату пам’ятника для Саші Кондратюка.

Вже півтора року надають постійну допомогу і підтримку ЛНЗ, особисто Д.В.Кравченко, В.І.Вареник, Ю.В.Ляшенко, родина підприємців Мальчиків, І.Кукуруза і А.Носулич, сімя Лог, Закревська Інна, І.І.Матіка, М.В.Доценко та сотні шполян, які пакують передачі, невтомні господині, які печуть пиріжки. Спасибі всім вам!

Незабаром ми знову вирушимо до наших героїв. Просимо пекти пиріжки і печиво наших господинь з усього району, діток- писати листи і малювати малюнки, а підприємців- допомогти нам придбати термоодяг і теплі речі.

Прошу вибачення, якщо я поза зоною- з початку навчального року працюю в Скотарівській школі, а там мобільного зв’язку нема.

Тел: 0982257512

З повагою, волонтер Ліля Усик (Черкаська область)

Це цікаво

11 Comments

  • drakosha 15.09.2015 at 09:08

    Це завдяки негідникам, які намагаються через власну заздрість робити наклепи. Багато людей, що заздрять.

    • Сергій 15.09.2015 at 11:56

      Просто люди починають розбиратися де порядна людина а де аферисти і аферистки. І нема чому там заздрити, саме такі волонтери як ЦЯ, і є проблема волонтерського руху. Мета – особисте збагачення, та влада для збагачення, саме тому ця особа лізе в депутати. А також за гроші піарить остальних жаждущих влади, таких як Кравченки ,Мальчики, Даценки та інших. Допомогати арміі потрібно, тільки робити це адресно, в воєнкоматі можна взяти списки з телефонами і через Нову почту через сутки солдат отримає передачу від земляків, і аферисти навіть не зможуть переполовинити. Було запрошення і Потапенку який відмовився від поіздки з такими волонтерками, мабуть також нарешті зрозумів, що піаритися на земляках то не є добре, було б добре якби це зрозуміли і інші.

      • drakosha 15.09.2015 at 14:05

        Коментувати набір бреду… Адресна допомога, бачив я це , рація яка не має скремблера, бо людина не знає що їй потрібно, купіть якусь аби міг говорити.

        Потім Потапнко їздив перевіряти чи все чисто. Ваші зауваження на рахунок не чисто плотності і є заздрість.

        Чого він перестав їздити це питання до нього, не буду їх коментувати.

  • drakosha 15.09.2015 at 14:10

    До речі якщо є факти в шахрайства, не на форумі триндіти, а в СУД або в прокуратуру з доказами і садити людину, а тек як ви – це робите Сергій – це просто обливання брудом “бо є такі в мене домисли”.

    • Сергій 15.09.2015 at 20:26

      Велика повага простим людям, тим хто ділиться останнім, пенсіонерам які віддають останню банку тушонки. І ганьба таким волонтерам як ЦЯ, хто бажає щоб його допомога зменшилась в три раза, то тоді Вам до таких аферистів як ЦЯ. Вам шановна drakosha не відомо які в нас суди і судді, вони за гроші зроблять святим будь кого і навпаки. Взяли були цю аферистку по дорозі з АТО з зброєю і гранатами, то ЛНЗ допоміг а Ржевський вночі поіхав виручати, була кримінальна справа і що? І нічого, все вирішують гроші, а закони не діють. Тому так і живемо. Одні жирують а інші бідують.

      • За Комара 15.09.2015 at 20:59

        А чому ж ти Сергій рік назад не поіхав як “ЦЯ” на Донецьк, коли розпочалася війна? І не пішов по підприємцях і людях побиратися як “ЦЯ”, щоб допомогти солдатам? Ти напевне боявся, що тобі сепаратист гранату в жопу запхає чи застрелить. А зараз сидиш біля комп’ютера і гадиш на “ЦЮ”, тебе напевно заздрощі беруть, що іі багато хто підтримує в районі. Ось закінчиться війна, повернуться хлопці ті що захищають країну до дому в Шполянський район, ти скажи “ЦІ”, що зібрала всіх солдат на площі, і ти вийди і розкажи ім яка вона погана “ЦЯ” скажи все що думаеш!!! Мені цікаво буде подивитись і послухати що вони тобі скажуть!!

        • Сергій 15.09.2015 at 23:20

          Особисто знаю багато підприємців які мовчки допомагають землякам, і не кричать про це у всіх газетах і соцмережах. Нещодавно розмовляв з одним з солдатів АТО, якому його місцевий депутат (партія Батьківщина) допомагала присилаючи неодноразово допомогу через Нову почту. Вона також про це не кричала, добру справу роблять мовчки. А ЦЯ аферистка піарить колишніх регіоналів та інших подібних собі жаждущих збагачення і влади. Коли прийдуть хлопці де вони будуть працювати? Де робочі місця? З нового року скасовується мораторій на продаж землі, саме тому ці “Черкащани” ідуть у владу щоб скупити всю землю а люди в них будуть батраками, а Мальчики та Даценко ще відкриють по десятку магазинів і будуть ухилятися від сплати податків. А що робити тим що прийдуть з війни? Працювати на панів за копійки чи що?

          • Кунець 17.09.2015 at 13:27

            Не бреши про свою батьківщину і її місцевих депутатів – друзіків Лазаренка. Нікому вони нічого не допомагають, і нема там про що в соцмережах повідомлять. Усичці потрібно постійно звітувать перед людьми, які їй довіряють багато грошей продуктів і потрібних хлопцям речей – через те і показує куди їздила і кому відвезла. Багато хлопців це підтвердять. А новою почтою можна далеко не скрізь відправть передачі, твоя батьківщина точно не поїде на передову, вони тільки місця в раді хочуть урвать щоб далі землі дерибанить. Жлоби твої бютівці.

  • Кунець 17.09.2015 at 13:29

    І не чеши вже про гранати, набридло це гониво тупих нікчем, які нічого не зробили в житті хорошого, тільки чиїсь добрі справи їх роздражають.

  • Сергій 18.09.2015 at 05:58

    Коли це заробітчанство на волотерстві та нелегальна перевозка зброї вважалась доброю справою? І коли в новинах, на всю країну, звітуючи також про свою роботу відповідні органи показують як з метою збагачення мама трьох дітей перевозить зброю з зони АТО, і цим самим позорить весь волонтерський рух, та всю шполянщину, то в людей дійсно пропадає бажання допомагати. І якщо в “Батьківщині” є один жлоб який має кілька магазинів та аптек то це не означає що там нема інших нормальних людей які турбуються за тих хто знаходиться на фронті, просто вони про це не кричать і не піаряться на волонтерстві як це робить ця аферистка.

    • Кунець 18.09.2015 at 14:06

      Затули своє тупе ї…ло. Твій бред ніхто до уваги не бере. Ти нічого не поміг хлопцям, тобі вони вдячні не будуть. Ти лайно, відчепися від волонтерів, аферистка – твоя мама.