Шполянський район: різноманітних зловживань вродило дуже рясно

Цього літа на освітянській ниві різноманітних зловживань вродило дуже рясно. Громадськість нещодавно дізналася про дії начальника відділу освіти райдержадміністрації Павла Вербівського, який закупив фарбу для ремонту приміщень 31 школи району на суму 99460 грн. за фантастичною ціною (від 122 до 150 грн. за банку, середня ціна якої на даний час становить 70-75 грн.). кошти були виділені з районного бюджету і майже половина лягла комусь в кишеню. За даним фактом проводиться розслідування, громадськість і особливо батьки дітей, які здають гроші на ремонт шкіл, обурені поведінкою чиновників.

На електронну адресу Народної ради ([email protected] тел.: 5-22-77) приходять повідомлення від вчителів і батьків дітей, де вони вказують на те, що керівники загальноосвітніх шкіл району зловживають коштами батьків і благодійників, через що в благодійників зникає бажання допомагати школам. Є численні факти, коли директори не звітують перед батьками про використання залучених благодійних коштів.

Писати скарги на протиправні дії своїх керівників вчителі бояться, тому що в Україні вчителям платять за кількість відпрацьованих годин, а в селах освітянам часто годин на всіх не вистачає, а коли потрапити в немилість до директора, то й годин не буде вистачати і догани з’являться. Тому директорам краще догоджати.

Відомий такий факт, коли одній з сільських шкіл директор-пенсіонер домагався (сексуально) вчительки, яка майже вдвічі його молодша. Для того, щоб зняти з посади і покарати цього так званого мачо потрібно було ще свідчити двом її колегам, які через страх втратити роботу відмовилися це підтверджувати. Однією з причин таких зловживань є те, що директори навчальних закладів у нас довго затримуються на посадах: є такі, котрим уже йде дев’ятий десяток, а вони ще працюють.

За кордоном є така практика: директор призначається на певну каденцію, наприклад, на 6 років. А у нас — на 20-30, а інколи — на 40 років. Вони докеровуються до того, що уже нікого і нічого перед собою не бачать, порушують закони, впевнені, що залишатимуться непокараними.

У них є добра зарплата (не менше 3,5 тис. грн.) і немає затримок з виплатою, а ще допомагають батьки, в пенсіонерів є ще пенсія. Ще є директори, які для кращого фінансування школи (а можливо і покращення свого благополуччя) оформляють в школу технічних працівників, а їх зарплату витрачають на свій розсуд. Так, було відкрито кримінальну справу по ч.2 ст. 191 (розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на директора Матусівської школи №1 Коваля І.М.

Частина педагогічного колективу підтримує Ігоря Миколайовича, а частина — ні. Батьки дітей, які навчаються в цій школі, обурені такими діями директора, є й такі, що говорять про нього добрі слова. Рішення щодо перебування на посаді Коваля І.М. прийматиметься в судовому порядку.

Ігор ЗАЧЕПА,
голова Народної ради Шполянського району

Запись опубликована в рубрике Новини, Статті. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

95 комментариев: Шполянський район: різноманітних зловживань вродило дуже рясно

  1. Кум Сірка говорит:

    ЗАЧЕПА ТО ЦЕ ТИ С,,,КА ГОЛОВА НАРОДНОЇ РАДИ, а якже пан Кішкатура і Петя Кошмар Вы уже все раздеребанили между собой по должностям!?

  2. Разом нас багато говорит:

    Шановний пан Зачепа! В мене до Вас одне-єдине запитання: скільки Вам заплатили за статтю? Наскільки відомо, суд зняв з Коваля всі обвинувачення, а з педагогічним колективом Ви навіть не спілкувались, хоча були в школі і бачили, що педколектив на роботі.. І чому ви вживаєте слово «батьки», якщо спілкувались лише з Тетяною Сагайдак, яка відома всім своєю неадекватною поведінкою. Думка лише однієї «мами», яка замість того, щоб займатись вихованням власних дітей, їздить та за гроші скаржться в різні інстанції, не відображає загальний настрій серед батьків. Всім матусянам відомо, що кампанію проти директора НВК № 1 організувала Денисенко Людмила Миколаївна, яка спить і бачить себе на посаді директора і не гребує ніякими методами боротьби за владу. Одному Богові відомо, скільки вона грошей заплатила в різні інстанції, щоб прибрати зі свого шляху Коваля. Якщо ви такі борці з корупцією, то чому не спитали в батьків та вчителів думки? Якщо ви справді боретесь із зловживаннями, то зберіть збори трудового колективу, запросіть представників відділу освіти та методичного кабінету, завітайте на загальношкільні батьківські збори, вислухайте думку людей, а потім робіть висновки і пишіть статтю.

    • Кум Сірка говорит:

      Всі статті, що тут друкуються це чистої води популізм! Зачепа МАРАЗМАТІК!

    • Форт говорит:

      Тю та яка різниця. Ці писаки можуть зараз писати все, всежтаки «Народна рада». Ти хоч провіряй достовірність даних писарь. Та про шо тут казать, всі такі як Зачепа пишуть шо взбрело. Нада ж засвітиться. Скоро ж вибори. Ох мужики і Вас ше будуть ганять як Яника ганяли. тільки у вас втекти не получиться, у Шполі так і залишитесь, тілдьки не в тих апортаментах про які мрієте.

    • сила в розумі говорит:

      ;

  3. Сергій говорит:

    Характерний почерк для таких як Зачепа. Безвідповідальні звинувачення для таких «патріотів» є нормою, бо щоб розібратись в ситуації та з’ясувати істину треба клепку в голові мати. Легше тупо ходити та безвідповідально базікати.

  4. Аваст говорит:

    Оце розворушив осине гніздо….Тепер ховайся Ігоре.

  5. Іван Сірко говорит:

    Знаю цих директорів, вони стараються держатись до самої смерті школи, як воша кожуха. Я наприклад нічого не маю проти директора навчально виробничого комбінату, але йому вісімдесят пять років, а він ще і досі працює, а молоді які позакінчували вищі «освітянські заклади», і мають навіть не одну вищу освіту, роботи нема , тому що в школах повно пенсіонерів і їх не можливо відправити на пенсії. Дітям набагато цікавіше з молодими вчителями а не з старими МАРАЗМАТІКАМИ. За безпідставні звинувачення, кримінальні справи не відкриваються, нічого не скажу за Коваля, тому що з ним не знайомий, але знаю що там було порушення закону, перед судом він повертав в освітянський бюджет більше чотирнадцяти тисяч гривнів. В освіті повинні працювати чесні і порядні люди, бо з них приклад беруть діти. Якби при знятті директорів шкіл на їх місце ставили не їх заступників, а зовсім нових людей, і приходили вони на ці посади не на все життя, то і «балачок» було менше, і порядку в школах було б більше. Питання зловживань в освіті, «піднято» правильно, і за використанням коштів в освіті громадскість повинна добре слідкувати, прізвища порушників закону повинні знати всі.

  6. Разом нас багато говорит:

    А в нього виходу іншого не було, бо «чесні» і «порядні» люди все обставили так, що він вийшов винним, хоча самі ж вели табель зарплатний. До того ж, освітянський штат вже настільки скоротили, що немає кому ні меблі справляти, ні розетку чи вимикача нового поставити. Хто цим буде займатись, скажіть будь ласка? А щодо порушників закону, то замовники цього скандалу самі порушували закон і не один раз, коли за оцінку вимагали від батьків купувати продукцію «Amway», коли місяцями не проводили уроків (а держава платила гроші за «проведені» уроки), коли дітей змушували набирати і роздруковувати адміністративні документи, коли під час навчальних занять посилали учнів в магазини, на пошту і т.д. Тоді чому імена «порушників» називаються вибірково? Народна рада створена для боротьби з корупцією чи для її покривання? Припускаємо, що це питанння риторичне. У нас, як у тому жарті Миколи Фоменка: «Кто за девушку платит, тот ее и ужинает».Тобто, хто гроші заплатив, той і має рацію.

  7. Слава Україні - смерть ворогам! говорит:

    Цілком погоджуюсь із думкою і позицією коментаря «разом нас багато». А от щодо «борця за справедливість» — пробирають сумніви: далеко підемо з такими захисниками, які, очевидно, не вперше протирають штани в кабінетах і тільки те й роблять, що встигають «змінювати шапку» і підлаштовуватися під нову владу. Що ж до їх компетентності — вона зводиться лише до балаканини, а результат їх діяльності — це штучний галас на догоду тому, хто дав команду «Ату!» А власне «мрійниці про посаду» хочеться сказати: не всі бажання здійснюються! І якщо тобою «покористувалися», це означає, то ти вже матеріал не бажаний, а використаний (та ще й далеко не першої свіжості! Не віриш, — частіше лупай у паспорт чи в дзеркало).

    • Світлана говорит:

      В неї мабуть із зором проблеми. Поки під столом челюстями работала, глазний тиск піднявся і повилазило. Так що мадам не може реально оцінити свої зовнішні дані. Треба окуляри призначити. А тим, хто користується нею під столом та за баром або клубом в темноті, однаково.

  8. Разом нас багато говорит:

    Замість того, щоб згуртуватись та відстоювати нашу країну, допомагати нашим хлопцям, які ризикують власним життям для того, щоб жили наші діти, люди займаються різною єрундою. Кому война, а кому мать родна. Біда в країні показала, хто чого вартий. Коли ж народна рада нарешті стане дійсно народною, яка б відстоювала інтереси простих людей, а не строчила статейки на замовлення всяких проституток, яких перетягав весь район і з якими порядна людина з Матусова на одному полі с…ть не сяде. Пора вже провести люстрацію в таких «органах». Слава Україні! Героям слава!

  9. Максим говорит:

    Народна Рада не з того почала. Діяльність будь-якої громадської організації повинна базуватись на принципах об’єднання, а не розколу, розуму, а не сили, творення, а не руйнування, з думкою про майбутнє, а не про минуле, на принципах взаємоповаги, а не взаємозвинувачень. Прямолінійність думки, самозакоханність, брак досвіду та бажання самоутвердження одних, наглість та меркантильність других, пасивна участь третіх призвели до самознищення Народної Ради на початку її виникнення.

  10. Ігор Зачепа. говорит:

    Як багато раз за останні п’ять місяців було чути цей вислів: «В НЬОГО ( В НИХ) ВИХОДУ ІНШОГО НЕ БУЛО.» Не було виходу в Черевка та Тимошенка коли вони щодня на протязі грудня-лютого відправляли до Києва на антимайдан, по приказу тулуба, за відповідну платню людей. » В нас нема іншого виходу, де ми ще заробим грошей»- говорили ТІТУШКИ, кожний день на чотирьох автобусах виїзджаючи з Шполи на Київ. «НЕ було іншого виходу, так як це наказ Черевка тому я і привіз гусячих яєць для того щоб ними хлопці обкидали народного депутата Швайку», пояснення з цього приводу є в слідчого РВУМВС Костенка, але і досі за це ніхто не поніс покарання. «В НАС НЕ БУЛО ІНШОГО ВИХОДУ, ТОМУ МИ ВСТУПАЛИ В партію регіонів, (цілими колективами) МИ МОГЛИ ВТРАТИТЬ РОБОТУ» — говорили виправдовуючись регіонали, і так далі… Знаходячись в Матусові я спілкувався з різними людьми, це були і не молоді уже вчителі, які заслуговують тільки на повагу, та з комбайнерами які ремонтували свій комбаїн, пенсіонерами, власниками паїв, так що дуже багато чого в Матусові є цікавого, і думку людей я знаю. Ще шановні «Разом нас багато» Ви пишите що Ваші колеги самі порушували закон, і не один раз, коли місяцями не проводили уроків, а держава платила за «ПРОВЕДЕНІ» уроки і так далі…Ви про ці ЗЛОВЖИВАННЯ повідомляли районний відділ освіти? Якщо ТАК, то які були вжиті ними заходи? Чи поніс хтось за це покарання? Якщо Ви про це боїтесь говорити, то пишіть нам, і телефонуйте (адреса і телефон є в статті), Народна рада створена для боротьби з корупцією, і прізвища порушників закону будуть відомі далеко за межами Шполянського району, і не важливо хто стоїть за цими порушниками. КОРУПЦІЯ починається там, де ціль- гроші, а людина- засіб. КОРУПЦІЯ закінчується там, де ціль-людина, а гроші-засіб.

    • Форт говорит:

      Які тітушки? Ти сам бачив тих тітушок? Їздили тудит і люди, яким по 50 і більше років, як чоловіки так і жінки. Оце ти кажеш тітушки? Якщо це тітушки тоді ти Папа Римський і тебе нада віднести до сану св’ятих. Мене просто цікавить питання і чомусь ніхто не може дати на нього зрозумілу відповідь. То де ж Ви все таки — патріоти та такі борці за справедливість були до того,0 пока не скориставшись досягненнями інших, Ви повилазили з погребів та інших нор. Чи до листопада 2013 року тобі Ігоре жилося добре? Такі як ти хочуть прийти на місце тих кого вже не має і показати як потрібно працювати, чи що? То працюйте, а не тільки тріпаєтесь тут та бігаєте з Слюсарем, як «двоє із ларца». Я так вважаю, що піару собі цим Ви не заслужите. Якщо ти вважаєш, що хтось всерйоз сприймає те, що ти пишеш то ти помиляєшся. Кажуть люди, що в народній раді — самодурів більше чим було, а було їх тоже чимало.

      • Nyusha говорит:

        Колись треба починати «виповзати» з погребів, і дехто це вже робить,0 за що їм велике спасибі! А Вас влаштовує, що районом досі керує названий тут пан? Чому Ви досі не «вилізли» з погреба? Саме зараз небайдужих людей примушує почати діяти проти корупції події, які відбулися у нас в країні. Революція гідності спонукає до дій, пам’ять про загиблих спонукає, не забувати, втілюва ти в життя те, за що вони загинули. Чи хочете сказати, що корупція в освіті — це казка? Нічого і не зміниться, якщо продовжувати мовчати. Висвітлення факту корупційних діянь — це перший крок до викорінення корупції. не погоджуєтесь? Запропонуйте інший. А щодо діяльності народної ради — то чому ж так мало шполян приходили на народні збори? Бо ледачі щось змінювати, от і маємо тепер той склад, який був обраний малою кількістю містян. Це орна, який взяв на себе відповідальність за зміни, які мають відбутися в суспільстві. Ви ж чомусь, сидячи з усього, не хочете брати на себе відповідальність? Нехай буде так, як і було? Дякуючи народній раді у нас, принаймні, зняди скандально відомого прокурора, не менш цікавого персонажа з міліції. Суддя, правда, новий, думає, що у нього павичевий хвіст з одного місця росте… Та нічого, люди допоможуть вивести і його на чисту воду. Нехай ці, що прийшли на заміну, не набагато кращі, але вони вже знатимуть, що влада — це величезний аванс від народу, і що вони мають слугувати саме народу. Помаленьку звикнуть — та й перестануть гордувати простими людьми. Так має бути! І кожен з нас має не ображати один одного, не критикувати без кінця, а на своєму місці постійно нагадувати у владних кабінетах, хто господар на нашій землі. Якщо не заради себе, то заради тих хлопчаків, яких вже немає. Слава Україні!

        • вася говорит:

          да нюша всі знають як треба робити,але мало хто одірвав свої сраки від діванів і прийшли на віче вибирати народну раду!народна рада існує.вона діє,тому і лазіки хотять її дескримінувати,облити брудом!Найшли дебіла попоречного.який називається самообороною Майдану,але він сам ,ні його оборонщики на Майдані ні разу не були,деякі може по разу були,але вони були на антимайдані!!!Нічого хлопці прийде до вас НЕБЕСНА СОТНЯ!Слава Україні!!

          • Форт говорит:

            То це виходить весь Шполянський район — ледацюги? А такі як Зачепа, Слюсар, Комар та інші — про яких було написано чимало та про їх діяння також — спасителі наші? Чи як? Ті, що прийшли на зміну не просто не набагато найкращі, а це ще гірші узурпатори, не послідовні та безтолкові. Наш Президент — виконав свою обіцянку? повернути Крим та завершити війну протягом тижня? Наш Прем’єр-Міністр України — який кричав, щ о все приватизоване повернемо в державу, а зараз каже необхідно доприватизувати все, що залишилося, бо на армію не вистачає коштів. А те, що і ці євреї розкрадали ці кошти вони розповідають? Хлопці, які були в зоні АТО розповідають, що не потрібно вірити тому, що кажуть по телевіізору — бо в армії не має нічого. То де ж мільярди доларів, які держава виділяє з б’юджету, де ті кошти, які люди перераховують в державу на потребу армії. То ці ж гроші продовжують красти, в тому числі і в нас з вами. А Ви тут Зачепу восхваляєта. Це чистий піарщик. Ці хлопці, до яких ні Зачепа, ні Ви, ні я не маємо ніякого відношення, пізніше розвернуться і підуть на Київ, і так як було, що дали Янику втікти вже не буде. А так само по аналогії і підуть туди ж такі піарщики як Зачепа.

          • Nyusha говорит:

            Пропоную всім «невдоволеним» взяти на себе хоча б частину відповідальності. Критикувати завжди легко, щось зробити важче набагато. А Ви, пане Форт, увійдіть до складу народної ради і запропонуйте дії по наведенню ладу в районі. Коли в будинку пожежа, то не час критикувати пожежників, треба якнайшвидше гасити її, всім разом, а не підгавкувати і спостерігати, що з цього вийде. Погасимо пожежу — тоді і розбор польотів влаштуємо. А люди у нас, на жаль, дійсно пасивні, бо не прийшли, не запропонували, от і потрапили до народної ради декілька неадекватів. Зараз час підставити плече, запропонувати свою допомогу, об’єднатися громаді проти ручних депутатів, які продовжують дерибанити бюджет району, ходять у відпустки за величезні кошти. Просять же вас — повідомляйте про факти зловживань! От хтось зацікавілений повідомив про Коваля, а Ви повідомте, як громадянин, про корумпованість конкретного чиновника, про конкретний випадок. А то чомусь користуються ситуацією в країні лише шандруки різні та лазіки… Не будьте байдужими!

          • Форт говорит:

            Народна Рада це закрита організація певного кола осіб. Смисл туди йти, якщо тебе одтуда вийдуть, і що це показник Народна рада? Це клан. Так, що не будемо говорити про кінець епохи кланів. Я вважаю, що в Народну Раду повинні ввійти морально незаплямовані люди, а не те збіговисько вискочок які там зібралися. Вони самі з собою розібратися не можуть, морди друг другу б’ють, голову переоберають раз на місяць. Вони розказували дорогу молодим, а хто там молодий? Слюсар, Зачепа чи Комар (та комар геть юний). Оце така послідовність їхньої діяльності діяльності. Мені просто дивно хіба вони самі не бачать, що щось то в них таки не так.

  11. Іван говорит:

    Максим з ким ти пропонуєш об’єднуватися, з тими сільгосп.виробниками які обібрали селян до нитки, і заплили жиром, вони ганяють на джипах і людей рахують ЗА БИДЛО, людям платять копійки, для поливу викачують всі ставки, що нема вже в спеку де і скупатись, а зернові продають за кордон по світових цінах, і ось ось уже милять лижі в НАРОДНІ депутати України, альтернатива Бобову. Чи може з такими як горбач, який в районі зганьбив свою приватизовану партію, і озолотився на махінаціях з землею, з ним може об’єднатись, так він за гроші кого хоч продасть. Чи може об’єднатись з тими що мовчки весь час спостерігали за злочинами яників в районі, і боялись за свою шкуру і своє місце біля корита. Там є в тій раді не більше десяти нормальних людей, але краще менше та надійних, чим кодло продажних що ганяють з партії в партію, і думають де чого урвать. Ще ситий( що заплили жиром) голодному(простій людині) не товариш, них нада жир спускать, і на пару місяців на АТО, тоді з ними можна буде говорити. СЛАВА УКРАЇНІ!!!

    • вася говорит:

      Да іван такі як лазіки і горбачі рвуться вище в депутати,грошей вони уже нагребли,тепер їм потрібна не доторканість!І вони будуть робити все щоб досягти своєї мети!горбач це велике зло для шполянщини!

  12. Разом нас багато говорит:

    А кому власне в районі можна було про такі речі повідомляти, якщо людину кришують депутати із районної ради? Та й ціна питання не в грошах, бо ставка директора максимум 1700 гривень, а у владі, у бажанні керувати людьми, стравлювати їх і отримувати від цього задоволення. На сьогоднішній день ми сумніваємось у ефективності та неупередженості будь-яких народних рад і т.п., бо події в країні навчили нас не довіряти владі. А щодо Матусівського НВК № 1, то останні події показали, хто чого вартий. Ми, громада села Матусів, докладемо всіх зусиль, щоб «борець» за посаду не порушував закони і будемо повідомляти про це у відповідні органи і подивимось, як у нас в країні «відновлюється» справедливість, бо кожний громадянин України має право на працю (в нормальних умовах), а діти на освіту, а таким людям, як Денисенко не місце в школі, бо крім підлості і самозакоханості, в цієї людини немає нічого. І батьки давно про це говорять, тільки не хотять з нею мати справу, бо бояться.

    • ШПОЛЯНИН говорит:

      Ото й воно — бояться! То чого ви там сидите в своєму Матусові і боїтеся? Не знаю, як там народна рада, а ви перші повинні за себе стояти. Розберіться ви з тею Денисенко, коханкою Лазоренка, який її пхає на посаду директора! А то ждете, поки у владі не буде кришувальників. Їх звідти шпателем не відшкребеш, а ви чекаєте, що налагодиться без вас.

  13. Разом нас багато говорит:

    А звідки ви знаєте такі подробиці? Здається прізвищ кришувальників ми не називали. Чи про це весь район знає? Ось вам і «чесні» і «порядні» люди в освіті, як пише пан Зачепа. Говорити про порядність і тут же строчити статті-це верх цинізму, адже пані Денисенко і порядність-це речі, які ніяк не поєднуються. Шполянин, дякуємо вам за підтримку. Сподіваємось, що все-таки знайдемо такий шпатель, яким можна бути вишкребти всі нечистоти, які отруюють наше суспільство. Мабуть тут потрібен не шпатель, а скальпель для хірургічного втручанння. Щоб раз і назавжди відрізати цю гниль.

    • ШПОЛЯНИН говорит:

      Знає в районі про це більше людей, чим ви думаєте! Не треба просто боятися. Оно бачте знизу агресивно налаштований кум сірка пише — то скажений янек, який лякає вас звільненням з роботи. Але сам він боягуз, якщо громада масово виступить, то де ті Вербівські з Лазоренками й дінуться! Я взагалі вам співчуваю — маєте такого начальника освіти, казнокрада і відкатщика. Ця мафія повинна піти в небуття, інакше за що загинула Небесна Сотня, за що вмирають сьогодні патріоти — щоб оця недобита банда продовжувала паразитувати та тримати в страху народ? А Зачепа непоганий хлопець, думаю, що народна рада все ж вам налаштована допомогти, а не тій Денисенко. Це скоріш підстава — вміють же.

      • Разом нас багато говорит:

        Ну подивимось. Все-таки ці людішки не розуміють, що народ починає змінюватись, вилазити з погребів, піднімати голови. Якщо ми згуртуємось, то разом зможемо задавити будь-яку гадость, яка не дає нам спокійно жити. Не повинні такі люди нами керувати і посідати будь-які посади в керівних органах. Не за те Майдан стояв і люди гинули.

    • сила в розумі говорит:

      я знаю директора Коваля І. М. і його колектив. хірургічне втручання там дійсно потрібне , але для Гончаренко Т. М. яка тільки їсти ходить у школу та її чоловіка Гончаренка Ю. В. який постійно прогулює уроки, є там ще Рак Л. О. яка заносить зад директору на всіх поворотах і носить йому молочну продукцію додому. Але найбільше горе в Матусівському НВК №1 це Ляшко Н. К. яка відбиває чоловіків у жінок які її часто били вікна а з Ковалем у неї любов і це не секрет таку курву треба мітлою гнати з села а не тільки із школи як говорив один із її коханців вона мазахістка. А щодо директора то є крадіжка і якщо в нього є гордість, а не тільки гроші , які він проплачує прокурорам, то повинен сам піти не ждати поки денисенко його вижене, а щодо Людмили Миколаївни то мої діти дуже задоволені нею, в неї цікаві уроки і взагалі вона порядна людина

    • сила в розумі говорит:

      я знаю директора Коваля І. М. і його колектив. хірургічне втручання там дійсно потрібне , але для Гончаренко Т. М. яка тільки їсти ходить у школу та її чоловіка Гончаренка Ю. В. який постійно прогулює уроки, є там ще Рак Л. О. яка заносить зад директору на всіх поворотах і носить йому молочну продукцію додому. Але найбільше горе в Матусівському НВК №1 це Ляшко Н. К. яка відбиває чоловіків у жінок які її часто били вікна а з Ковалем у неї любов і це не секрет таку курву треба мітлою гнати з села а не тільки із школи як говорив один із її коханців вона мазахістка. А щодо директора то є крадіжка і якщо в нього є гордість, а не тільки гроші , які він проплачує прокурорам, то повинен сам піти не ждати поки денисенко його вижене, а щодо Людмили Миколаївни то мої діти дуже задоволені нею, в неї цікаві уроки і взагалі вона порядна людина

      • Світлана говорит:

        Мабуть сама про себе писала, бо з помилками. Вивчи українську мову, навчись користуватись інтернетом, а потім пиши. Мої діти теж у школу ходили, нічого доброго про таку порядну вчительку не казали. Я своїм дітям вірю.

        • сила в розумі говорит:

          Шановна Світлана, я написала свою точку зору,яку вважаю за правильну і теж вірю своїм дітям. Можливо і зробила деякі помилки ,бо не маю вищої освіти. Я не є та людина,за яку ви мене сприйняли . я в цій школі працювала колись,тому й знаю про дещо…

          • Світлана говорит:

            Ага, ще скажи, що ти Любов Семенівна Денисенко. Тобі до неї ще повзти і повзти. Я матусянка і наприклад не знаю людей, які б вважали Людмилу Миколаївну порядною людиною. І відколи це ви Людмила Миколаївна стали багатодітною? Чи ми не все про вас знаємо?

          • Світлана говорит:

            і ким же ти працювала в школі, не маючи вищої освіти? Парашу мила? Ну і що тоді ти можеш знати? Ще скажи, що коваль в параші стирив унітази, а на виручені гроші купив в Рак Л.О. молочну продукцію.

      • Рембо говорит:

        Не школа, а одне бляд…во ! Коли вони конспекти пишуть !

  14. Школярка говорит:

    дорогенькі мої !
    невже ви вважаєте що старі діди і баби щось можуть навчити????
    коли шановний Костюкович приходить на роботу коли йому заманеться! Скільки це можна терпіти!

  15. вася говорит:

    Хочу сказати всимцим сцикливим кумам сірка,фотам,закрийте ротяки!!!Зачепа не ховався під псевдонімами,а написав відкрито правду про освіту,з якої наживаються дядченки і вербівські,а також директори шкіл!!!факти викладені!!Сигнаївська директорша лизазала сраку регіонам,а прийшов Ющенко побігла говорити.який він хороший,і отримала орден!Прийшов знову янукович і вона за нього агітувала!Всі директори шкіл заставляли вступати вчителів у партію регіонів,і голосувати за банду регіонів!Мало того ,деякі директори організовували поїздки на антимайдан,де вони також не погано заробили!Що суки правда в очі коле!!Слава Україні!

  16. Іван говорит:

    Шановні освітяни («Разом нас багато») згідний з вами, що депутати районної ради КРИШУЮТЬ своїх людей також вони там захищають свої інтереси, свій злочинний бізнес і розкрадають районний бюджет. Але в тій злочинній і «розумній раді» є Ваші колеги директори шкіл, це Костюкович ( який то в Батьківщині то в регіонах, голосує разом горбачом так як регіони, ) Це Черняков О.О. (великий соціаліст і любитель вчительок) Бобошко Л.І., Боримський В.С., Дятченко Ю.О. ( працював в освіті поки його не «з’їли») Гнатик М.С., чому Ви не розказували їм про свої проблеми, і ЗЛОВЖИВАННЯ В ОСВІТІ, чому не питали їх які і чиї інтереси вони там представляють? А можливо хтось з районних депутатів звітував громаді і розповідав про свою депутатську діяльність, і про те що він особисто зробив для громади. Ви шановні запомніть прізвища депутатів всієї цієї районної зради, щоб ці горе-депутати під іншими прапорами знову не опинились в депутатах. Там повинні бути порядні і сміливі люди, а не одні пенсіонери, та сільхозвиробники що наживаються на селянах. Цікавттесь в своїх депутатів які вони вирішують питання і звідки вних «пре бабло» і чому більшість з них не займають свою чітку позиція, та бояться комусь проти сказати слово.

  17. Кум Сірка говорит:

    Іван та Василь звертаюсь до Вас я готовий з Вами поспілкуватись на більш розумні і інтелектуальні теми!!! Та не тільки з Вами, а й Вашими прибічниками. Так буваю різким та гострим бо Ви несете просто туфтову нісенітницю часто з Вас глузую!
    Хочете поспілкуватись задавайте питання відповім.

    • Троль говорит:

      чуєш. інтелектуал. та з тебе тут всі глузують. кому ти нада спілкуватись.

      • Форт говорит:

        З тебе глузують не менше.. З тебе навіть не глузують, бо ти ніхто з тобою навіть спілкуватися ніхто не хоче, бо видно, що неадекват. От ти із заздрощів і відсутиності спілкування гадиш на людей по повній.

        • Троль говорит:

          хто тут найбільший неадекват то це ти і ніхто крім тебе — форт і решта твоїх назв — не гадить. не треба себе на ви називати. ти тут один за павлова скорика тимошенка горбача шандрука лазіка і рештою дрібязкової шушери. я тебе дістаю найбільше. бо тобі правда очі випікає. глузуй далі якщо це тебе лікує.

          • Форт говорит:

            Я ж тобі казав ти вгадав я і Павлов і Гребінюченко і Скорик і Лазік в одному обліку. Ти довольний, піди напийся з радості. Ти краще піди напийся з горя, що бог обділив тебе клепкою і неповноцінністю. А на рахунок Ви — то себе особисто я так не величаю, і доречі до певного часу й до тебе звертався на Ви але потім стало видно, що ти на Ви не заслуговуєш. До гімна на Ви не звертаються.

      • Кум Сірка говорит:

        «Шановний» Толь, я набагато грамотніше за Вас пишу, до Вас ніяког діла не маю, спілкуватись з Вами не хочу, оскільки Ви просто проплачений бот цього сайту!

        • ШПОЛЯНИН говорит:

          А ти ж громадський небайдужий активіст! Бачать всі твій талант — особливо матюччя! Кому твоя грамота потрібна, якщо ти україноненависник — путінолиз! Напиши краще, хто тобі платить за твою отруйну грамоту.

        • Троль говорит:

          опана1 такі понти — овації грамотєю1

          • Лена говорит:

            Троль, а ти хто взагалі такий тобі хто давав право людей ображать!!! Ти під всіляку тему всяку херь пишеш ти падло кислотою плюєшся ! Згинь, бо прийдед син з АТО рука тяжка!

      • Ігор Хар...о говорит:

        Слухай а ти часом не синочрк йобнутої маразматічки Люби Х…

  18. Іван говорит:

    Саме більше тут гадите Ви пане ФОРТ, Ви мені напоминаїте Вову горбача він також всіх старається обгадить не тільки в Шполі а і в області. Скажіть кого ви тут ще не обгадили? Навіть до президента дійшли.Я не памятаю щоб президент обіцяв закінчити війну за тиждень, а про Крим він говорив ; «КРИМ БУВ, Є, І БУДЕ УКРАЇНСЬКИМ,» і за ці слова він здобув собі тільки повагу. Закінчимо на сході і обов’язково будимо в Криму, на нас там чекають наші брати -ТАТАРИ. То твій президент обіцяв покращення вже сьогодні(собі). Ти мабуть не знаїш хто такі тітушки, які їздили з Шполи і скільки їм років, то ти запитай про них в Мірошника, в Діми Вовка, Капішинського та інших тодішніх захисників злочинного режиму. Чи може весь список цих продажних шкур надрукувать тут, може хто і своє прізвище в цьому списку знайде. Чи то ти просто так «включив дурня» щоб Зачепу Комара та інших обгадить, їм, тим що хочуть щось змінити, і так не просто бо скрізь засіла стара регіонівська банда, кадри то всі старі. Ось їде Швайка 15 числа (а можливо тільки заступник) до Ляшенка який фінансував одночасно антимайдан (тітушок) і євромайдан, а зараз допомагає ато. (будуть в десна цілуваться). Дочка член партії регіонів, при тулубу голова райадміністрації в Золотоноші, а зараз начальник обласного управління сільского господарства, мова буде іти і про вибори народних депутатів України.(кандидат). Які можуть бути зміни? як скрізь старі представники злочинного режиму, зміни їм не потрібні їм і так добре, а прості люди більш пасивні, і зневірені, тому і нема результату, мало активних людей, а ті що намагаються щось зробити і говорять про це, то їх стараються зганьбити, і облити брудом такі як форт. А хто судить тих хто порушує закон? тіж самі судді що нещодавно брали хабарі, а де обіщена люстрація ? її нема. Можливо тільки фізичним знищенням хабарників і корупціонерів ми зможемо щось змінити. СлаваУкраїні! Героям Слава!

    • Форт говорит:

      Повагу хто здобув? Ти поїдь у Матусів дол пораненого хлопця з АТО і Він тобі розкаже про повагу. А якщо в тебе память коротка «за тиждень» то пошукай в архівах та почиттай. А гажу я виключно на таких як ти. Бо такі як ти гадять виключно на таких як я. Чи ще щось не зрозуміло?

      • Троль говорит:

        ти все-таки закінчена тварь. не смій про хлопців навіть згадувати — вони гинуть із-за такої падалі як ти. його завтра хоронять — урод ти. нічого доп…ся — ні ти ні путін не вічні — горіти вам у пеклі за те що накоїли. мразь.

        • Форт говорит:

          Із-за яких таких як я? А може із-за таких як ти? Що самі своїми руками розбрели свій народ в різні сторони? Чи може із-за яких ми позбулися Криму? Чи може із-за таких як ти — де йде война в країні? Чи може із-за таких як ти, що приїжають хлопці з війни і кажуть, що їх дурять як ніколи відправляючи їх на смерть.
          А ти гімно ще сидиш шось тут писюлькаїш. Ти на себе подивися ЧМО. Тобі вже ж кажуть прямим текстом різношерстні люди шо ти -ЧМО.

        • Ігор Хар...о говорит:

          Слухай а ти часом не синочрк йобнутої маразматічки Люби Х…

  19. Рембо говорит:

    Шановні дописувачі, шановний Ігоре Зачепа — самоназваний голова Народної ради Шполянського району, голосно звучить ! Пора і звіт народної ради заслухати, що корисного рада зробила для населення Шполянського району ! Що змінилося в районі після того як ізгнали шизофреніка Тимошенка і дебіла Черевка ! Окрім того, що силами народної ради в крісло голови районної ради посадили алкоголіка Скорика ! Павлов і його основні розподільники бюджету Гребінюченко, Пустовіт, Вербінський та інші ,як сиділи так і продовжують сидіти в кріслах і насолоджуватись ситуацією невизначеності, та безкарністю. Після поїздки в Терешки Скорика, все залишилося на місцях, алкаш Білецький продовжує керувати селом ! Відносно освіти піднімалося маса питань, і про корупцію, і про падіння стелі в школі, і директорах пенсіонерах, яким за 70 років і продовжують керувати колективами. Ситуація в освітянській галузі дійсно критична, але її міняти ніхто не збирається, ні депутати — обрані народом, для забезпечення життєдіяльності району, ні самоназвана народна рада, яка намагається взяти на себе владу в районі. Скоро початок нового навчального року, повинна бути конференція освітян, на якій і повинні піднятися проблеми освітян ! І небайдужі до пробпем освітян, повинні висказати свою думку, а не жити по сценарію минулого ! Всим директорам і вчителям пенсіонерам провести атестацію — люстрацію і пенсіонерів відправити на заслужений відпочинок, цим самим працевлаштувати молодих випусників вузів ! На сьогодні в період перемін, колективи повинні самі вирішувати свою долю, бути активними в суспільному житті своїх колективів !

    • путлєр капут говорит:

      бути активними? в чому? якщо ти маєш активну громадську позицію і відстоюєш свою думку, то в тебе є дуже великі шанси бути облитим помиями.люди не хотять атестації люстрації, дуже зручно влаштувались.

    • Форт говорит:

      От ти не вспів поміняти!!! Платили видно гарно та й не встиг. Да Санич?

  20. Іван говорит:

    ТАК я підтримую тебе «Рембо» звіт Народної ради можна і заслухати, тільки ти не сильно наїзджай на Зачепу він ту раду очолює всього чи то дві чи три неділі. Ще хотілося б заслухати звіт кожного особисто депутата районної ради, які на відміну від Народної ради уже депутатствують не один рік, а також щоб вони представили кожний свою декларацію про ДОХОДИ, ВИТРАТИ, ТА МАЙНО, буде видно що вони НАДЕПУТАТСТВУВАЛИ,це саме стосується і тих хто керує районом, що зробив кожний, ПОВИННІ ЗНАТИ ВСІ. А потім треба поцікавитись нашими шановними сільгоспвиробниками, а то вони не знають скільки в них землі і скільки прибутків вони мають.

  21. Іван говорит:

    Шановний «Рембо» виявляється в нас в районі є ще СІМНАДЦЯТЬ громадських організацій і об’єднань, цікаво було б і їх звіти почуть, і для чого вони були створені? І ЩО САМЕ ЦІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗРОБИЛИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ?

    • Рембо говорит:

      Іване, справа в тому, що то просто громадські організації, а народна рада, претендує на лідерство, і ФЛАГ її в руки, і тому Зачепі і іншим, але нехай своїми діями, щось змінююь на краще для людей , а не розбирає плвтки ! В Шполі , всі знають один одного, чим хто дихає ! Якщо хтось бере владу в свої руки, то повинні бути не балачки, а дії !

      • Світлана говорит:

        Люди! Ви хоч назви напишіть, а то ми й не знаємо, що в нас до чорта організацій і в усіх галузях бардак. постає питання:чим вони займаються? Піаром?

        • Анна говорит:

          Порадили почитати. Господи, зглянься!.. Таке враження, що інтернет створено «для баби Параски і баби Палажки», а світ зійшов з розуму. Люди, почитайте власні коментарі ще раз тільки перед цим попийте холодної водички. Ви ж вчителі, батьки та врешті решт просто люди. Що ж ви як зла собака, що боїться вилізти з будки, але гавкає аж надривається. До чого дійшли: дістали і перетрусили на загал всю чужу білизну. І що? Стало легше? Чи в цьому весь сенс — «рубати правду-матку» ось так, заховавшись за комп’ютером. А робити що? Як жити далі? Давайте краще виходити зі свого віртуального підпілля, збиратися, говорити відверто, шукати порозуміння та компромісні шляхи вирішення проблем, забувши нецензурну лексику, не лізучи ні до кого в постіль та не змішуючи роботу з особистим. Почути і зрозуміти ой як не легко. Не забувайте — святих серед нас немає — всі ми лише люди. Складається враження, що найбільша біда Матусова — це матусяни, які в себе вже розпочали свою війну. Легко судити когось, заховавшись за псевдонім, мов зграя голодних собак яким кинули кусок м’яса. А коли до діла, виступити перед громадою з чіткою пропозицією, то моя хата скраю…
          Хочете очистити суспільство — то починаймо кожен з себе.
          Зачепили корупцію в школі. Та в Матусові корупція династичного походження зі своєю гнилою їєрархічною «зверх-радою», як власне і кругом. Ця система давно вже стала традицією, способом життя. І всі про це говорять, а потім розвертаються в інший бік, низенько прогнувшись перед «елітою» і посміхаючись обливають брудом односельців, колег та «невірних» чи «не довірених».
          Громадські організації, якщо ви є, хочеться запитати: хто для вас громада? власники іномарок? наше «шановне паньство»?, хто вас фінансує?, на чиї замовлення ви пишете?, думаєте: розворушити це паскудство, обнародувати нехай мовляв знають — це метод позбутися корупції. Про все це людям і так давно відомо. Питання «що з цим робити?». Таке враження, що метою статті було сколихнути хвилю бруду, щоб людям були чим зайнятися. Як оце і мені на даний час, бо душа болить за дітей — в якому світі їм жити. Це ми так люструємо? Це ми так плюндруємо. І перш за все себе, своє село, свою державу, свою націю. Ну що ж — ми вчимося у депутатів за яких голосували. Сумно і соромно який в України, в Європи центр…
          А може ми все таки вміємо по іншому, бо що казати дітям і онукам: немає в світі ні правди, ні порядності, ні совісті, ні Бога (в кожного в душі так точно).

  22. Слава Україні - смерть ворогам! говорит:

    Мабуть, розуму «дуже» багато, чи «на злодієві шапка горить»? Чому ж «компліменти» дісталися лише тим, хто розкрив правду освітянському керівництву про твою «професійність»? Не придумала нічого кращого, аніж облити брудом усіх? Невже ти думаєш (якщо, звичайно, така функція природою передбачена в твоїй черепній порожнині), що хтось повірить у таке «відмазування себе хорошої»?! Чи ти думаєш, ніхто не бачив, як обідаєш в шкільній їдальні саме ти (безкоштовно!); чи не знають переліку твоїх коханців-користувачів не лише в селі, а й далеко за його межами і не співчувають твоєму горе-чоловікові (далеко не дурному, до речі, від природи); чи не бачили сліз твоєї свекрухи, шанованої в селі вчительки і людини, яка поступилася тобі місцем у школі; чи, врешті, затуляють вуха, коли і дорослі і діти називають твої прізвиська (чупа-чупс, трубочист і т. д.); чи може це тобі шибки (а може й мордяку твою наглу і брехливу) били за відбивання (користування) чужих чоловіків? А що стосується вчительки, яку, як ти верзеш своїм засмоктаним ротом, треба гнать із школи, то вона ще ні в кого і нікого не відбила. А те, що ти називаєш стосунками з директором, нормальні люди (тобі цього «не догнать») називають взаєморозумінням і взаємоповагою (так ведеться скрізь у трудових колективах, де люди працюють, а не плетуть інтриги). Що ж до рівня її (вчительки Ляшко Н.К.) професійності, то вона насьогодні має ряд грамот за сумлінну працю (районних і обласних відділів освіти, віддлілів молоді), користується повагою в колективі однодумців-колег, батьків і районного керівництва. А найголовніше — виховала трьох розумних і порядних дітей, які її люблять, шанують і ніколи не дозволяють на її адресу слівець типу «мамзель» (як твоя доня). А чим можеш похизуватися ти — результатом атестації в районі :УМОВНОЮ ВІДПОВІДНІСТЮ ЗАЙМАНІЙ ПОСАДІ і наступною переатестацією (яка вже буде не на твою користь!!!) Оце і вся тобі, Курнос-Денисенко, відповідь.
    А всім, хто все це читає, хочу сказати: життя таке коротке, аби тратити його на таких істот, як згадана не раз у цих коментарях. Такого бруду у нашій країні ще багато (на жаль) і він не вартий нашої уваги, бо тільки й чекає уваги до себе. Будьмо гідними високого звання ЛЮДИНА, переступімо, а краще — виметімо його назавжди з нашого оточення, не уподобляймося йому. Сьогодні безневинно гинуть наші ровесники і діти! Не оминуло це лихо і наш рідний Матусів. Давайте всі разом замість пустих розмов вшануємо нашого ГЕРОЯ-земляка ЛИФАРЯ СЕРГІЯ ІВАНОВИЧА і щиро поспівчуваємо горю, яке переживає вся його родина. Честь і хвала МАТЕРІ, яка виховала таку ЛЮДИНУ! НАША ПОДЯКА І СЛАВА ГЕРОЮ!

    • Робін говорит:

      Чому ж ти не кажеш своє власне я,Ляшко Н.К.? Що ,правда в очі заколола ? Почали правду писати, чим в школі займаєшся ,нагадали про коханців,як морду били жінки ,та вирішила порядних людей забрехати? (хочеш діяти аналогічно?) тільки ти ж згадуй хто ти ,і дивись в люстерко почастіше ,і не рівняй себе,погань,до порядних людей!!!

      • Робін говорит:

        Сумлінна праця? Та що ти верзеш? В нашій школі твої гуртки діють тільки на паперах!! І свята ,тільки 1 вересня ,і останній дзвінок. ( послухай ,що люди кажуть,що нічого про виховній роботі не робиться,свят ніякий не проводять!) Про яку свою сумлінну працю ти пишеш? НЕ ПЕРЕОЦІНЮЙ СЕБЕ ! А ТО ТАК ВЖЕ СЕБЕ (ПІАРИШ)!

        • Світлана говорит:

          Свят НІЯКИЙ не проводиться? ПРО виховній роботі? Навчись писать.

          • Робін говорит:

            Ти до слів не чіпляйсь! Відповідай краще,чому нічого по виховній роботі не проводиться (заходи ,свята ) ,а то про сумлінну працю пишите,а деж її результат? НАДТО СИЛЬНО ПЕРЕОЦІНЮЇТЕ СЕБЕ !

  23. Анонім говорит:

    Який жах!!!!!! Хто навчає дітей в школах?!!!

  24. слово правді говорит:

    а отака от Людмила і навчає..
    батьки мовчать, бо дітям вчитись ще! не хочуть лишніх проблем для своїх дітей!!
    а Людмилі ганьба!! такій людині в школі не місце взагалі!!!!!!!

  25. Ігор Зачепа. говорит:

    Шановні дописувачі, та члени громади що цікавляться життям району, ЗВІТ голови Народної ради відбудеться в перших числах вересня. День , ЧАС І МІСЦЕ буде повідомлено пізніше. В кого є питання та пропозиції в статті є електронна адреса та номер телефона — пишіть і телефонуйте. Від кулі снайпера загинув наш земляк Лифар Сергій Іванович, похорони ГЕРОЯ відбудуться завтра в селі Матусів по адресу вул. ШЕВЧЕНКА 43 в 12.00 просимо вшанувати нашого ГЕРОЯ-земляка.

    • Форт говорит:

      А Ви вже ПАНЕ Ігоре ділити людей на дописувачів та тих, що цікавляться життям району? Тобто інших думок крім своїх та тих, що цікавляться життям району Ви не сприймаєте? А може Ваші думки та тих, що цікавляться життям району не правельні? Ви про це не задумувалися? Чи Ваша думка єдино правельна? Це питання до того, якщо це пишите дійсно Ви Ігоре?
      Ви ще задумайтесь про те, що може не так багато жителів району Вас і підтримує. Ну було 100 осіб на площі то, що це показник?

      • Троль говорит:

        а хто тобі гнида сказав що народ підтримує таких от фортів як ти1 ще скажи що за твоєю партією регіонів скучили. ти приходь на звіт та виступи публічно послухаємо твою думку та подивимось на реакцію людей. не виступиш бо всцися бо 100 людей які для тебе ніхто тебе розчахнуть. заткни своє смердло вже пісатєль хреновий. ніяк тобі не надоїсть повчать учених. сиди отам у своєму кріслі і займись чимось корисним — завод від лазіка й шандрука захисти а не тільки пиздиш тварь путінська.

        • Форт говорит:

          Чуєш ти ЧМО я нікуда не рвусь і не прошу когось мене підтримувати у мене своє бачення, а ти ніколи не зрозумієш, що таке мати свою думку. Ти трольщик і цим все сказано.
          А ти таки бачу всрався захищти завод? Так же кричав порвем, розірвем. Дай бог щоб тобі хватило духу порвати газетку щоб підтертися коли обхезишся.

          • Троль говорит:

            саша іди нх

          • Ігор Хар...о говорит:

            Слухай а ти часом не синочрк йобнутої маразматічки Люби Х…. Троль ти Гандон

  26. Іван говорит:

    О ! Народна рада буде звітувать, а коли депутати районної ради будуть звітувать? Якщо в них нема про що звітувать, то хай прозвітують хто з них, і скільки вкрав з бюджету коштів, або прихватив якусь державну власність на дурняк, і скільки ще цих пенсіонерів в тій районній раді люди будуть терпіти?,там проти багатьох можна кримінальні справи завести, а заодно, і на багатох представників влади. І навіщо Ви люди добрі на тих виборах за тих старих ПЕНЬКІВ голосували? А, там же було все сфальсифіковано.

  27. Corrado говорит:

    Читаю перепалку педагогыв з Матусова, і чуб дибки стає: думаєте, на цьому сайті не бувають ваші учні?! Як після цього всього їм іти на ваші уроки?! Та це ж не школа, а якась зона…

  28. Андрій говорит:

    Все залежить від батьків, якщо всі не пустять дітей на 1вересня до школи щоб їх навчали такі вчителі без морального права навіть називатися вчителем та візьмуть за яйця начальника відділу освіти вербівського алкаша і злодюгу , викинуть з кабінету, то разом зроблять добру справу для дітей.

  29. правда говорит:

    Шановні, та на відмінну від сина Коваля, донька Денисенко не їздить на машині не відомо на які гроші купленої і не зустрічається з мажорною дівчиною з Черкас, яка по своєму зовнішньому вигляді зовсім не з економних (такі сукні і одяг дешево не коштують). А Коваль менший навчається в престижному і найдорожчому ВУЗі. Звідки у бідного директора такі кошти?

  30. Кум Сірка говорит:

    Так ми вже всих тут обісрали!!! ) Кого ще ні, а пропоную обісрать Пантелея Григоровича дитячого тренера по футболу, або пропоную поставити його директором ДЮСШ!

  31. Рембо говорит:

    Пантюша, насьогодні вже повністю вижив з розуму ! Проте йому потрібно віддати належне по встановленню народного руху на Шполянщині ! Голодовками зняв не одного бюрократа , в тому числі і начальника районного управління освіти Вороневича ! Тут в нього потрібно повчитися лідерам народної ради ! Але борець за справедивість зміг офіс партії (колишнє радіоательє) приватизувати і продати !

  32. патріот говорит:

    Чудово знаю і сина Ігоря і їхню невістку (покищо лишень зустрічаються) Яна і Святослав чудові,прекрасно виховані, скромні, розумні, закохані дітки! В таких учитися треба усіляким доням Денисенко, яка лишень визиває відразу своєю хамською поведінкою до своєї мамзєльки!

Добавить комментарий