У Шполі чорнобильці так і не отримали своїх виплат

Петро Руденко, пенсіонер-чорнобилець: «Отримав 16 січня рішення апеляційного суду по чорнобильським виплатам. Зайшов в Пенсійний фонд, переконався що мені на особовий рахунок у пенсійній справі зафіксували відсуджені суми. Але ж реальні гроші я не отримав. Чи передбачені в бюджеті кошти по судових рішеннях чорнобильців на 2014 рік?»

Таких запитань до управління Пенсійного фонду надходить багато. Тож спробуємо пояснити коротко і доступно.

Державним бюджетом України на 2014 рік передбачено, що положення Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” застосовуються виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету. Постановою КМУ від 23.11.2011 №1210 передбачені розміри додаткових пенсії “Чорнобильцям”, які фінансуються з Держбюджету:

– Для інвалідів – ліквідаторів аварії: 1 група -50%, 2 група -40%, 3 група – 30% прожиткового мінімуму для непрацездатного населення;
– Для дітей – інвалідів з числа потерпілих – 18% прожиткового мінімуму для непрацездатного населення;
– Для інвалідів з числа потерпілих – 1 група -36%, 2 група -24%, 3 група -18% прожиткового мінімуму для непрацездатного населення;
– Для потерпілих громадян – 4 категорія – 6%, 3 категорія -12%, 2 категорія -18% прожиткового мінімуму для непрацездатного населення.

Прес-служба управління Пенсійного фонду в Шполянському районі

Опубліковано у Новини | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *