У Шполі хочуть позбутися кривавого ідола

Зроблений ще один крок до знесення пам’ятника В.Ульянову (Леніну) на центральній площі м. Шпола. 11 лютого відбулася чергова сесія Шполянської міської ради на якій розглядалося питання про демонтаж пам’ятника Леніну в центрі м. Шпола. З цього приводу виступив голова Шполянської РО «Свобода» Кишінько Вячеслав, який наголосив, що «окупація большевицькою Росією мала надто трагічні наслідки для українського народу. В. Ульянов (Лєнін) був ідейним натхненником та безпосереднім засновником злочинної тоталітарної системи, що знищила незлічиму кількість українців війнами, голодоморами, політичними репресіями.

Наслідком злочинних діянь Лєніна став Голодомор, який визнано Законом України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» геноцидом українського народу . Масові репресії та депортації винищили найактивнішу частину українців. Кількість жертв складає близько двадцяти мільйонів. Особа, яка є основним організатором цих злочинних діянь проти української нації та держави, не може бути об’єктом поклонінь. Світова спільнота засудила комунізм нарівні з нацизмом. Україна, яка сповідує демократичні цінності й обрала європейський шлях розвитку, не має права пропагувати кривавих тиранів.

Пам’ятник Лєніну в місті Шпола не внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України у зв’язку з невідповідністю критеріям, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. №1760 «Про затвердження порядку визначення категорій пам’яток для занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України». Таким чином, відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», ця споруда не вважається пам’яткою, не підлягає охороні державою та не може бути на утриманні держави та територіальної громади.

Тому пропоную його знести та прошу депутатів підтримати дане рішення».
Для ухвалення проекту рішення про демонтаж пам»ячника Леніну не вистачило двох голосів, тому депутати запропонували ще раз розглянути питання на наступній сесії.

Запись опубликована в рубрике Новини, Статті с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Один комментарий: У Шполі хочуть позбутися кривавого ідола

  1. наталя говорит:

    потрібно друкувати прізвища депутатів котрим такий дорогий цей пам»ятник.І в подальшому люди будуть знати за кого голосують та кого обирають.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>