Шполянську центральну районну лікарню визнано кращою в області

У 2013 році Шполянську центральну районну лікарню визнано кращою лікарнею серед районних лікарень в області. Цю високу нагороду вручив голова обласної державної адміністрації Сергій Борисович Тулуб, під час офіційної частини святкування 60-літнього ювілею з дня заснування Черкаської області, головному лікарю центральної районної лікарні Василю Уманцю.

Результатом діяльності центральної районної лікарні є рейтинговий рівень оцінки стану здоров’я та ресурсного забезпечення. В досягнення вклали свою працю всі категорії працівників – від лікаря до обслуговуючого персоналу, на чолі з досвідченим головним лікарем.

Медичну допомогу населенню надають 106 лікарів та 312 середніх медичних працівників. Кадрове забезпечення – одне з актуальних питань, 16 жителів нашого району навчаються у медичних ВУЗах за цільовими направленнями. В 2013 році до роботи приступили 4 молодих спеціалістів, і ще 7 навчаються в інтернатурі та приступлять до роботи у 2014-2015 роках – це травматолог, неонатолог, окуліст, 2 стоматологи, анестезіолог, сімейний лікар. Значна увага надається підвищенню професійного рівня медичних працівників.

Зміцнення матеріально-технічної бази, оснащення медичною апаратурою, запровадження нових форм роботи, втілення нових методик діагностики і лікування було досягнуто завдяки поєднанню коштів державного, місцевого бюджетів та власних надходжень.

В 2013 році придбано медичного обладнання та предметів довгострокового використання на суму понад 354 тис. грн.
В денних стаціонарах проліковано – 3369 хворих, в тому числі – 234 хворих хірургічного профілю, показники в межах нормативних. Відмічається тенденція щодо збільшення призначень лікарями стаціонарів вдома.
В стаціонарах району впродовж 2013 року проліковано – 8945 хворих.
В акушерському відділенні прийнято 338 пологів, або 31,8 на 1 тис, з них 82% партнерські. Онкопрофогляди жінок проведені на 79,6%. Але якість страждає, оскільки трапляються випадки занедбаних онкопатологій і є стабільна цифра тих жінок, що не проходять профогляди 2 і більше років.
В районі впродовж останніх років залишається актуальною проблемою своєчасність діагностики онкозахворювань.

Здоров’я – це найбільший і найдорожчий скарб людини. Адже саме від нього залежить наше життя. Головним завданням районної влади – є забезпечення належного рівня надання медичної допомоги мешканцям району. Досягнення, які мали місце у минулому році, стануть хорошим підґрунтям для подальшого виконання планів та завдань на поточний рік.

shpola.gov.ua
Опубліковано у Новини, Статті | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *