Водіям у Шполі радять: утримайтеся від поїздок на власному транспорті

З 22 по 26 січня синоптики прогнозують складні погодні умови: всі ці дні на території Черкаської області значне зниження температури, місцями сильний сніг, очікуються хуртовини та сильна ожеледь. ДАІ звертає увагу водіїв на складні погодні умови. Окрім опадів, відчутно похолодало, а отже водіям варто пам’ятати про особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива.

Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Під час різкого погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції.

chkdai.gov.ua
Запись опубликована в рубрике Новини с метками , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>