Гість зі США: «І хоч живу за океаном, та душа моя тут, у рідній Шполі»

День Різдва Христового у Шполі розпочався зі святкового богослужіння та молебня у Свято-Миколаївському храмі райцентру, який очолив благочинний церков Шполянського благочиння, митрофорний протоієрей Василь Костенко. У молебні взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Черевко, голова районної ради Микола Тимошенко.

Згодом заходи, приурочені святкуванню Різдва, продовжилися у центрі міста. В районній бібліотеці відбулися конкурс новорічних загадок «Зимова круговерть», народознавча година «І знову свято йде до нас», а в районному краєзнавчому музеї усі бажаючі змогли взяти участь в етнографічній годині «Христос народився».

Біля головної ялинки району розгорнулося святкове театралізоване дійство за участю аматорських колективів міського будинку культури та міського будинку школяра. На центральній площі у гирьовому спорті, дартсі та флорболі (хокеї на асфальті) змагалися вихованці Матусівської ДЮСШ.

Веселі ігри і розваги, конкурси підготували організатори для глядачів, яких похмурого, майже весняного дня, зібралося чимало біля ялинки. Гурти «Берегиня», «Вечорниці», «Шанс» радували глядачів народними та сучасними естрадними піснями, а наймолодші учасники дійства колядували.

Чимало охочих знайшлося взяти участь у конкурсах і забавах. Найкращих Дід Мороз нагороджував солодкими подарунками. Серед конкурсантів особливо вирізнялися четверо молодих людей, які завзято танцювали, співали, словом, були найактивніші. Вирішила познайомитися поближче.

25-річний Андрій та його 22-річна сестра Наталія Мельники — корінні шполяни. Закінчивши навчання в Києві, Наталія так і залишилася в столиці, Андрій перебрався за океан — живе і працює в Нью-Йорку. У гості до батьків приїхали разом з друзями-киянами — Федором Гулаком і Даниїлом Подоляком. Гості, як зізналися в розмові, на подібному святі опинилися вперше.

«Нам дуже сподобалося, як в Шполі відзначають Різдво, з піснями та колядками, іграми та забавами, — поділився враженнями Федір, — тому мрію приїхати у ваше місто ще не раз».

«Черговий раз переконуюся, що хоч і перебуваю більшість часу за океаном, — додав Андрій, — та душа моя тут, у рідній Шполі».

До пізнього вечора лилися різдвяні колядки над Шполою, а завершив дійство святковий феєрверк.

Катерина Вальчиковська

Фоторепортаж дивіться за цим посиланням.

Опубліковано у Новини | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *