0
Мешканців Шполи запрошують на народне зібрання

ШАНОВНІ ШПОЛЯНИ! Запрошуємо вас 31 січня о 9 годині прийняти участь у народному зібранні на центральній площі Шполи на підтримку вимог Майдану та для вшанування пам’яті громадян, які загинули в боротьбі за краще життя народу. СЛАВА ВІЛЬНІЙ УКРАЇНІ! Організатори зборів: Громадянська позиція; Свобода, УДАР; Наша Україна; Народний Рух: Спілка ветеранів; Батьківщина.

0
Села Шполянського району блоковані снігом: водії автобусів пішли додому

Автобусні рейси до сіл Шполянського району скасовано. Спроби водіїв доїхати туди завершилися невдачею. Про це стало відомо кореспонденту «Шпола онлайн». Автобуси на села жоден не виїхав. Вони разом з такситами з ранку пройшли огляд. Прийшли, прошли огляд і їх відправили додому.

0
Сумні реалії медицини у Шполі: за лікарняним треба їхати до Звенігородки

Так звана медична реформа створила чимало незручностей для мешканців райцентру Шпола Черкаської області. Приміром, як інформує кореспондент «Шпола онлайн», для того щоби отримати лікарняний документ мешканець Шполи має їхати до сусіднього райцентру – Звенігородка.

0
ДТП у Шполі закінчилося струсом головного мозку

28 січня, близько 14.30, в м. Шпола по вул. Шевченка, 27-річний водій автомобіля «Мазда 626», місцевий житель, виконуючи лівий поворот не надав переваги у русі та скоїв зіткнення з автомобілем «ДЕУ» під керуванням 46-річного жителя м. Шпола, який рухався в зустрічному напрямку. 

0
У Шполі пам’ятають героїв Крут

29 січня традиційно відзначається день пам’яті Героїв Крут – вояків-студентів з Києва, які під станцією Крути на Чернігівщині у січні 1918 р. призупинили наступ більшовицьких військ під проводом Муравйова на столицю України. Їхній подвиг дав можливість евакуювати уряд УНР і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру, згідно до якого більшовики були вимушені залишити територію України.

0
Жахливе ДТП у Шполянському районі

28 січня, близько 8:00, до шполянських рятувальників надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася на трасі Шпола-Київ, поблизу села Сердегівка. Водій автомобіля «Suzuki» не справився з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся із автомобілем «ВАЗ 2109». Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Черкаській області.

2
Влада у Шполі перелякана: розглядають вимоги опозиції

Події на київському Майдані змінили ставлення влади у Шполі до активістів українських патріотичних організацій та партій. Про це кореспонденту «Шпола онлайн» повідомив лідер районної організації Народного Руху України Віктор Свердл. «Тепер наш вільно допускають на сесії районної ради, дають можливість висловити свою думку та вимоги.

0
Шполу продовжує замітати снігом: видимість обмежена

Вулицями Шполи стає все складніше їздити та ходити. Поки комунальні служби практично нічого не роблять, сніг робить непрохідними тротуари. Особливо складно дітям, які змушені ходити до школи тротуарами, які ніхто не чистить і не посипає піском, аби людина не впала.

0
У Шполі виборювали кубок

Учора відбулось відкриття змагань кубок фк Жайвір, на якому були присутні команди,  почесні гості та представники телерадіокомпанії. З привітними словами перед учасниками виступили заступник голови райдержадміністрації Ольга Іванівна Шпиця, міський голова Віктор Михайлович Заскалета, Голова асоціації міні-футболу Черкаської області Юрій Андрійович Гончаров,

1
У Києві «Беркут» побив ногами шполянського пенсіонера

Шполянського пенсіонера Віктора Слюсара покалічили сьогодні вночі на барикадах у Києві на вулиці Лютеранській, 28, інформує «Прочерк». Як зазначив сам постраждалий, учора люди, хоч і в невеликій кількості, однак втримали барикаду незважаючи на те, що йшли машини і навіть бульдозер. Проте цієї ночі від штурму не змогли вистояти.