0
Черкащина: мешканців Шполи наражають на реальну небезпеку
Новини / 18.10.2013

Бездіяльність влади у Шполі призводить до того, що під загрозою опинилося не лише життя дорослого населення району, але і школярів. Причина полягає у небажанні привести у належний стан розмітку у місцях переходу дороги на центральній вулиці Шполи. Пішохідна розмітка майже стерта на дорозі біля школи та районної поліклініки. Занедбаними виглядають і встановлені на дорозі «лежачі поліцейські». Досі не працюють навіть світлофори, хоча рух транспорту на центральній вулиці Шполи достатньо жвавий.

0
У Шполянському районі ремонтують дороги: побачене шокує
Новини / 18.10.2013

У Шполянському районі влада, схоже, знайшла свою методику відновлення дорожнього покриття. Про це інформує кореспондент Інтернет газети «Шпола онлайн». Автолюбителі, яким доводилося їздити дорогою, що з’єднує Звенигородський і Шполянський райони Черкаської області, стали свідками шокуючого нововведення дорожніх служб Шполянщини. Стан цієї дороги справді потребував ремонту, але капітального. Але, чиновники знов вирішили економити та фальшивити.

0
Зупинки громадського транспорту у Шполі викликають почуття сорому
Новини / 18.10.2013

Стан зупинок громадського транспорту у райцентрі Шпола Черкаської області викликає у місцевих жителів почуття сорому. Яскравий приклад, – зупинка автобусу біля стадіону «Колос». Конструкція на зупинці обшарпана. Біля лавки лежать не прибрані протягом кількох днів порожні пляшки пива. «Таке враження, що у Шполі немає влади. Вони наче тут ніколи не бувають. У іншому випадку, – як допустили до такого стану», – запитує мешканець Шполи Сергій Іванович у розмові з кореспондентом “Шпола онлайн”.

0
Мешканців Шполи засудили за жорстокі вбивства
Новини / 18.10.2013

Смілянська міжрайонна прокуратура підтримала державне обвинувачення у суді по кримінальному провадженню стосовно двох жителів міста Шпола за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб та особою, яка раніше вчинила умисне вбивство). Установлено, що у серпні 2011 року, один із обвинувачених, перебуваючи в будинку потерпілого, під час сварки, умисно позбавив його життя.

1
У Шполянському районі жахлива аварія: постраждалих госпіталізовано
Без рубрики / 18.10.2013

13 жовтня о 15:45 на 110 км. автодороги «Золотоноша – Умань» водій автомобіля«Peugeot» не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з автомобілем «Daewoo Lanos». Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 21-річна, 11-річна та 17-річні пасажирки автомобіля «Daewoo Lanos» через отримані травми були госпіталізовані до лікарні. Для деблокування потерпілих із понівеченого автомобіля були задіяні місцеві рятувальники.

2
Черкащани привезли до Шполи ярмарок. ФОТО
Новини / 18.10.2013

16 жовтня у шполянському районному Будинку культури відкрито ярмарок. Про це повідомляє кореспондент «Шпола онлайн». Товари, які представлено на ярмарку, привезли з Черкас. Тут представлені різноманітні товари широкого вжитку: теплий одяг, різноманітний домашній посуд, постільна білизна, рушники, електротовари, телевізійна та аудіоапаратура.

0
На Шполянщині триває підготовка до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
Новини / 10.10.2013

Шполянщина активно готується до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. З нагоди річниці в районі заплановано ряд заходів – здійснення робіт з благоустрою та впорядкування об’єктів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка. Серед найяскравіших подій – встановлення погрудь великому Кобзарю. Наразі тривають масштабні роботи. Третього жовтня погруддя Тараса Шевченка вже встановлено в селі Лозуватка. Пам’ятку архітектури виконали скульптори Віктор Крючков та Микола Лютий.