Піп Московського Патріархату погрожує українцям Шполи

08.05.2013

Коли хтось згадує буремні рекетирські 90-ті роки, або порівнює з ними сьогодення при нинішній владі, то перед очима постає відомий типаж бритоголових молодиків в чорному одязі та з товстими золотими ланцюжками на шиї, які їздять на чорних джипах та тероризують мирне населення, особливо більш підприємливих громадян. Вони займаються здирництвом та залякуванням, виконують усякі замовлення вищих мафіозних патронів. Саме таке явище процвітає сьогодні в Шполянському районі, що на Черкащині. Але роль «братків» виконує… священик церкви Московського Патріархату Василь Костенко.

Замість того, щоб мирно перейматися своєю парафією, проповідувати Слово Боже та допомагати людям духовно зростати, він навіює на них ще більше злоби, якої й без того вистачає в цьому жорстокому світі. Не до справ парафії йому, бідоласі, коли якісь «розкольники» заважають йому “господарювати”. То ж замість проповіді, він на кожному богослужінні кляне парафію Української Православної Церкви Київського патріархату, обзиває найбрутальнішим лихослів’ям священиків цієї церкви та їх дітей, проклинає до п’ятого коліна. Якщо ви ніколи не бачили такого служителя Божого, то, будь-ласка, приїздіть до Шполи та переконайтеся самі.

Не дає спокою отцю Василю те, що тисячі шполян горнуться до Української Церкви, де дійсно розділяють всі їх життєві труднощі чи радіcть. На початку року цей горе-батюшка тероризував жителів Антонівки, які, бачте, без його відома надумали побудувати церкву та зареєструвати парафію Київського Патріархату, та ще й організувати масову купіль на Водохреща. Роздратований отець Василь пообіцяв антонівцям наслати за це бандюків. Люди тільки посміялися над ним, бо не бачили ще такого «доброго» батюшки.

Потім набридав керівникам районної влади, що страх як не хочуть його бачити з набридливими повчаннями, та й бояться ж, бо він усіх на кожному кроці залякує, що «запечатає», «нашле анафему» чи ще щось поробить. Навіщо ж їм такий клопіт?

А тут вся Шпола вжахнулася: раптово помер 47-річний отець Вадим – настоятель місцевого храму Київського Патріархату. Люди розповідають, що до останньої служби отець Василь наводив прокляття на свого ненависного опонента. Перед смертю отця, його бачили на території храму Різдва Пресвятої Богородиці, збудованого отцем Вадимом разом з українською громадою. Дивно було споглядати, як він ходив по території парафії, яку він так гнівно кляв. Відразу пішли чутки, що це отець Василь звів зі світу отця Вадима. Думали, що нарешті вгамується, радітиме собі нишком. Аж ні! Зколотив мера, голову райради, які жахаються вже його дзвінків і його появи. А вимагав цього разу московський піп, щоб отця Вадима не хоронили біля його храму, як то вирішила громада Різдва Пресвятої Богородиці.

Спитати б: а що тобі до чужої парафії? Довелося повідомляти працівників СБУ, обласну раду та обласну Партію регіонів, які дивуючись цій картині, змушені були особисто давати вказівки шполянській владі, щоб не чіпали громаду і дали спокійно поховати священика.

Пройшло декілька тижнів, як силами громади встановили купол на нову церкву Різдва Пресвятої Богородиці. Справа отця Вадима продовжується: громаду ще більше об’єднало горе. Це знову збісило московського батюшку, котрий став робити наганяй причетним до організації робіт. Людям це наскільки неприємно, та й моторошно ж, мабуть.

Шполянських «братків» очолює служитель Московського патріархату?

Шполянських «братків» очолює служитель Московського патріархату?

От у Товмачі знову стався наліт осіб з чорного джипа і в чорному одязі, тільки то не спортивні костюми, і не шкіряні штани, а священицькі ряси. Цього разу отець Василь приїхав залякувати сільського голову, який посмів без його відома подати на реєстрацію документи про створення громади Київського Патріархату. Ще живий отець Вадим благословив на цю справу жителів Товмача, які звернулись до нього з бажанням організуватись у парафію Української Церкви, а також усіляко підтримував отця Ігоря з Соболівки. Вирішили побудувати церкву на місці колишньої, котру спалили німці в 1944-у році.

Перед Вербною неділею отець Ігор освятив місце майбутнього будівництва. У Товмачі, правда, вже зареєстрована Московська Церква, але до них ніхто з батюшок не приїздив уже багато років, люди не мають можливості ні помолитися, ні освятити воду на свята. Аж тут відразу пригналося на джипі аж троє. Отець Василь “дуже конкретно” поговорив з сільським головою Сергієм Ковалем. Сказав тому, щоб добре подумав про те, що сталося з отцем Вадимом, який вде дописався та добудувався, натякнув, що він теж поки-що ходить на обох ногах і їздить на машині, що в нього є діти і так далі. А ще сказав, що з ним будуть “розборки” в райадміністрації, бо він займає позицію проти Партії регіонів, розколюючи Московську Церкву.

Отакі жахіття відбуваються в Шполянському районі. Хотілося б знати, чи потрібні Партії регіонів такі «каральні загони», котрі намагаються тримати в страху все населення? Люди ж розуміють, що вони мають право реєструвати хоч і десять церков, це їхнє право, записане в українському законодавстві. Чому це ми, реалізуючи свої права на духовні і культурні потреби, повинні питати дозволу в злобного, ненависного московського попа? Хто нарешті зверне увагу на його злодіяння і поширення ненависті серед людей? В сто разів переконаний, що у владних верхівках не захочуть ствердити свою причетність до такої нелюдської діяльності шполянського «бандюка в рясі».

За матеріалами сайту “Помісна Церква”

Це цікаво

2 Comments

  • yandex.ru sovaforever 10.05.2013 at 20:27

    І це робить людина, що проповідує Слово Боже?
    Боїться, що йому менше грошей перепаде?

  • Добродій 05.06.2013 at 20:47

    Дуже файний НАКЛЕП.Автор ,що таке написав, певно в церву не ходить.Прошу Пана !Ходіть в храм Божий молитись,а не збирати багно.Ви себе ,певно,дуже любите.Моліться,прошу,моліться і будете прощені.Кесарю кесареве!