У Пенсійному фонді розповіли про те, що хвилює мешканців Шполи

- З Новим роком! Мені пенсію приносить поштарка четвертого числа, хвилююсь чи видадуть мені гроші вчасно?
-Пенсійний фонд ще в грудні перерахував кошти пошті для виплат пенсій згідно графіка за 4-5 січня. Хороших Вам новорічних свят! — Доброго дня! Марія Куліш турбує. Чи виходять раніше на 5 років на пенсію жінки, які народили троє і більше дітей?

-Хто виховав троє-четверо дітей, права на призначення дострокової пенсії за віком не має. Вони відносяться до багатодітних і користуються певними комунальними пільгами. На призначення пільгової пенсії мають право тільки матері-героїні, які народили і виховали до шестирічного віку п’ятеро і більше дітей — за наявності 15 років страхового стажу.
-З святом! Хочу в січні прийти на прийом до спеціалістів щодо перерахунку пенсії. Скажіть, які прийомні дні у пенсійному?
-За це не турбуйтеся. Приймаємо щоденно,крім вихідних, обідня перерва з 13-14 години.
- Телефоную до Вас із Лебедина. Звати мене Оксана. Я мама доньки-інваліда, яка від народження не бачить. Цього року їй виповнюється вісімнадцять. Я маю право на 5 років раніше піти на пенсію?
- Так, якщо дитина була визнана інвалідом до шестирічного віку.
- Підкажіть, чи зараховується навчання у вузі до страхового стажу? Світлана , с. Матусів.
- До 01.01.2004 року, часу введення в дію Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховується до стажу роботи, який дає право на трудову пенсію.
З 01.01.2004 р. зазначені періоди зараховуються до стажу роботи, який дає право на призначення пенсії, при умові добровільної сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України.
- Хорошого Вам Нового року!До Вас звертається Ольга із села Ярославка. Вже 18 років працюю дояркою. Чи маю я право йти пільгово на пенсію?
-Право на пенсію за віком на пільгових умовах мають незалежно від місця останньої роботи, зокрема, жінки, які працюють доярками (операторами машинного доїння) в підприємствах сільського господарства при стажі зазначеної роботи не менше 20 років за умови виконання встановлених норм обслуговування (порядок визначається Кабінетом Міністрів України). Пенсійний вік такої категорії осіб 50років.
-Вас турбує Галина Петрівна з підприємства «Україна-Прогрес-агро». Не змогла прийти на семінар. Скажіть, єдиний внесок за грудень сплачується вже на нові рахунки?
-За грудень єдиний соціальний внесок потрібно сплатити до 20 січня вже на новий рахунок! Радимо щодо цього зателефонувати у відділ надходжень управління Пенсійного фонду за номером 5-24-35. Успіхів Вам Галино Петрівно у Новому році! Проте за терміни звітування та перерахунків пенсійних внесків не забувайте.

Прес-служба управління
Пенсійного фонду в Шполянському районі

Запись опубликована в рубрике Новини с метками , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>