День міста у Шполі: влада святкує, народ жебракує

З днем народження, рідна Шполо! Такими вітальними словами кожен шполянин звертався минулої суботи до своєї малої Батьківщини, улюбленого міста, якому виповнилося вже 418 років. Чудовою, захоплюючою святковою програмою вирувала Шпола 8 вересня з самого ранку і до пізнього вечора. Вже стало доброю традицією помпезно відзначати у Шполі день міста у другу суботу вересня. І щоразу міській владі вдається створити для громади справжнє свято, прекрасний настрій і цікаві несподіванки.

Весь день на центральній площі працювали для малечі яскраві атракціони, тривала святкова торгівля, у дитячому парку проходило ціле театралізоване дійство, яке підготували спільно дирекція парку та Будинку школяра. Десь за полудень центральними вулицями мчав легкоатлетичний забіг юних шполян на приз газети «Шполянські вісті». По черзі змінювали один одного Театр мініатюр «Повітряні велетні» та колектив міського Будинку культури «Вечорниці». Вітальними мелодіями зустрічали шполян запрошені міською радою естрадні оркестранти. У кіноконцертному залі «Космос», де проходила урочиста частина святкувань, діяли виставки виробів та композицій місцевих народних умільців.

Зі святковими вітаннями до громади зверталися міський голова Віктор Заскалета, голова Шполянської райдержадміністрації Юрій Бугайов, голова районної ради Микола Тимошенко, депутат обласної ради, Герой України Геннадій Бобов, заслужений працівник промисловості України, голова правління кредитної спілки «Добробут» Лариса Пресліцька, голова районної спілки роботодавців України Володимир Плохута, голова районної ради ветеранів війни і праці Іван Здор. Кращі представники громади отримали від міського керівництва дипломи, грамоти, подарунки за активну громадську позицію, високу професійну майстерність та з нагоди Дня міста.

«Сьогодні ми говоримо про нашу Шполу з особливим піднесенням і гордістю. Кожен з нас освідчується йому у щирій любові, дякує за щастя жити, працювати і творити в ньому. І це почуття об’єднує всіх нас! У такі свята, як день народження міста, кожен відчуває себе частиною великої родини, – йшлося у виступі голови райдержадміністрації Юрія Бугайова, – Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, набуваємо європейського вигляду. Ми єдина і велика родина у самому центрі України, яка прагне створити зручні й комфортні умови для життя…» Юрій Валентинович також наголосив на необхідності єднатися, гуртуватися, щоб разом змінювати рідну Шполу на краще, успішно виконувати всі завдання, передбачені у районній програмі «Будуємо нову Шполянщину» на 2011-2015 роки, а також реалізувати президентські ініціативи у місті та районі.

Концертна програма у «Космосі» продовжилася виступом на великій сцені на центральній площі знаменитих гостей – гурту «Світязь», які розважали численну публіку своїми чудовими номерами. Завершилося святкування під кольорові вибухи феєрверку у нічному небі.

Джерело : shpola.gov.ua
Опубліковано у Без рубрики | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *