Українці у Шполі почувають себе немов у гостях

06.09.2012

Про це мешканці Шполи пишуть своїх листах до місцевої газети Центр України». За їх словами, у повністю україномовному місті Шпола, в самом центрі території України, де начебто регіональною мовою логічно має бути українська, друкована продукція населенню пропонується переважно російською мовою. «Крім місцевої преси країномовних газет тут майже не знайдеш. У центрі міста функціонують чотири кіоски, де продається різний глянець, кросворди, листівки, календарі і навіть журнал «Вишиванка», який видається Тернополі, – і той на російській.

Книжкових магазинів ніде не побачиш не тільки в селах Шполянщини, але й у місті. Хоча є декілька книжкових прилавків – у супермаркеті «Престиж» та магазині «Канцелярик».

Вибір для книголюбів в центрі України вкрай обмежений. До того ж вся пропонована книжкова продукція є з половини російськомовною», – пишуть читачі.

Це цікаво

4 Comments

  • Hammer 06.09.2012 at 15:08

    Ценр України, дійсно українське місто – Шполу, потрібно захищати від українофобів, які прийняли ганебний закон про мови. Вони розповідали про нібито утиски російської мови, але насправді все зовсім навпаки.

  • Бліііінннн!!!! 07.09.2012 at 09:44

    Вам що, писати нема більше про що??? Криза жанру? Вирішили розповісти які в нас відстійні магазини на всю країну? А що ви зробили для українізації Шполянських мас-медіа???? Телеканал і той на російській, при чому з величезним українським акцентом! Поздоровлення гидко слухати! А те, що україномовної преси не завозять до нас – поїхали у видання, домовились з постачальниками і вперед поширювати українську пресу в маси! Ми тільки за! Тоді будемо читати!

    • Анатолий 12.09.2012 at 15:53

      Писати є про що, але і про це теж потрібно. Хіба, що ти сам проти української мови. І не потрібно говорить про нагальні проблеми – пенсії і зарплати, поки при владі регіони буде і вулиця Леніна, і червогоармійська і Калініна і все це в центрі України…. Ганьба!

  • vk.com Рома Саломатін 04.11.2012 at 19:17

    ТБ Шпола російською маовою? Жах. 🙂