Партія “УДАР” влаштує шполянській владі люстрацію

06.09.2012

Політична партія «УДАР Віталія Кличка» 6 вересня у Черкасах оголосила початок всеукраїнської акції «Люстрація влади: повідом про корупціонера». Мабуть, кожен українець мріє про чесну, чисту від корупції владу. Тому партія «УДАР» виступає за люстрацію влади – звільнення з посад усіх корупціонерів. Лише цьогоріч на Черкащині було викрито корупційні дії чиновників Держкомзему, завідувачів лікарень, міліцейських слідчих, працівників ДАІ, керівників інших державних інспекцій і управлінь. Однак непокараними здебільшого залишаються ті, хто прикривається депутатською недоторканністю.

Голова Черкаського обласного осередку партії «УДАР» Віталій Іляшенко наголосив: про «чесність» деяких народних депутатів і високопосадовців говорять їхні мільйонні статки, дорогі автомобілі, власні яхти. Все це куплено не за їхні, чесною працею зароблені гроші, а за кошти простих громадян, за їхні податки. Вони навіть не намагаються приховувати це.

Щоб подолати корупцію в країні, партія «УДАР» у взаємодії з громадськістю розпочала збір інформації щодо конкретних проявів корупції на Черкащині: з боку службовців, прокурорів, суддів, керівників бюджетних організацій, щодо яких у громадськості існують підозри у вчиненні корупційних дій.

– Ми збираємо усі дані про найгучніші корупційні дії на Черкащині – вимагання хабарів, незаконне виділення землі, незаконні судові рішення, знущання правоохоронців над затриманими тощо, – підкреслив кандидат у нардепи від «УДАРу» Павло Філіпенко (округ №197).

Інформацію про корупційні діяння можна буде подати двома способами: заповнити відповідну форму на сайті «Люстрація влади», або ж взяти у громадських приймальнях чи агітаційних наметах партії бланк «Повідомлення про корупціонера». Заповнені бланки потрібно вкинути у відповідні скриньки, які розміщуватимуться в партійних наметах та у громадських приймальнях.

– Усім, хто звертатиметься з повідомленням про корупцію, ми гарантуємо конфіденційність. Крім того, «УДАР» пропонує громадянам надавати пропозиції конкретних дій для подолання корупції в Україні, – наголосив кандидат у народні депутати від «УДАРу» Андрій Колесник (округ №198).

Збір інформації про корупціонерів триватиме до 1 жовтня. За результатами акції буде проведено підсумкову прес-конференцію, на якій «УДАР» оприлюднить прізвища чиновників та керівників, діяльність яких викликає найбільше нарікань у громадян.
Усі зібрані під час акції «Люстрація влади» дані щодо дій посадових осіб будуть систематизовані та передані до відповідних правоохоронних органів, а згодом – на розгляд Антикорупційного агентства, яке планує створити «УДАР».

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.