Жительку міста Шпола влада привітала з Днем Народження

08.02.2018

Жительку міста Шпола влада привітала з Днем НародженняНадія Єразмівна Капуста народилася 5 лютого 1927 року. Іменинниця є жителькою Шполи й відмічає 91 рік, з чим її прийшли привітати секретар міської ради Тетяна Каландирець та голова міськради ветеранів Микола Торба. Вони від щирого серця побажали жіночці міцного здоров’я, злагоди, добробуту, мирного неба. Прийшли з квітами, та вручили подарунок. Народилась Надія Єразмівна у селі Скотареве. Вона пам’ятає як в село вдерлися у 1944 році германські окупанти, як тримали в облозі довгі п’ять тижнів. Але радянські війська поступово змогли відбити фашистів. Надія почала працювати прибиральницею в колгоспній конторі. Недовго дівчина тримала швабру в руках. Дуже скоро її було направлено до Шполи на курси механізаторів, які тривали три місяці.
Після закінчення війни жінка працювала в багатьох місцях: бухгалтером в колгоспі с. Станіславчик, агентом по податках, продавчинею. У 1970-х рр. вона з чоловіком переїхала до Шполи, де до пенсійного відпочинку пропрацювала на Шполянському цукровому заводі та елеваторі ваговою. Праця була сезонною.
У Шполі Надію Єразмівну поважають та люблять за її кмітливий розум, мудрість, вона привітна господиня, яка чудово куховарить, випікає духмяні пиріги, смачні пиріжки, запашні паляниці.

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.