У Шполі пройшли військово-спортивні змагання
0
У Шполі пройшли військово-спортивні змагання

У Шполянському НВК “ліцеї No2” пройшли змагання, які показують рівень військово-спортивних знань та вмінь учнів школи. До цих змагань були залучені юнаки 9-11 класів. Вони продемонстрували комісії фізичну витривалість, спритність, з легкістю долаючи спортивні естафети. Вміло стріляли, збирали автомат за 1 хвилину, перетягували канат, демонстрували вміння в силових вправах. Змагання цього року пройшли не дуже звично, бо в складі команди була дівчина. Це Ганна Гонтаренко – учениця 10 класу. До того ж, саме вона показала високу майстерність при збиранні автомату. Анна впоралась за 46 секунд. Дівчина з початку навчального року сама вирішила відвідувати зайняття с предмета “Захист Вітчизни”. По військовому крокує, виконує військові накази. Наразі, Анна бажає вступити до військового ВУЗу. На змаганнях атмосфера була дружньою. В складі журі опинилися відомі на Шполянщині військові ветерани: Олександр Орищенко, Петро Корнійчук, Тарас Гончар. Організував змагання вчитель “Фізкультури” та “Захисту Вітчизни” – Василь Фуркало. Він також є очільником спілки ветеранів-прикордонників міста Шпола. Команди по закінченні вправ та підсумків змагань, отримали грамоти, кубки та подарунки.

У Шполі й мертві воскресають
0
У Шполі й мертві воскресають

Доволі дивний випадок стався в місті Шпола. Річ йде про те, що вже мертва жінка якимось чином “воскресла” аби підписати угоду про оренду землі на цілих 25 років. Як то сталося? Стало відомо, що Ганна Іванівна Малик померла ще в 2015 році 8 червня. Її вік тоді складав 86 років. В спадщину після неї залишився пай у вигляді 2,3 га землі. Вона його в свій час отримала як роботяща працівниця Шполянського колгоспу. Але родичі виявили після смерті бабусі, що з мертвою душею було складено договір оренди на 25 років з ТОВ “Маяк-агро”. Державна реєстрація пройшла у серпні 2017 року. Як бачимо, бабусі на той момент вже на світі не було 2 роки. Як це розцінювати – диво? А може все ж таки більш земна причина – шахрайство у вигляді підробки та фальсифікації документів? Адже неозброєним оком можна побачити, що паспорт Ганна Іванівна та заповіт підписувала одним почерком, а вже договір оренди та акт прийому-передачі земельних гектарів підписував хтось інший. Як будуть розгортатися подїї цієї справи, слідкуватимуть журналісти надалі, бо ще дуже багато залишилось “білих” плям в цьому вкрай нелогічному та віроломному випадку. Більш детально на http://ridnyi.com.ua/

Шпола урочисто відзначила перший рік існування тергромади
0
Шпола урочисто відзначила перший рік існування тергромади

Об’єднана територіальна громада (ОТГ) у місті Шпола працює вже 1 рік. З цього приводу місцеві жителі відсвяткували цю важливу подію. Ярослав Березань – заступник голови Черкаської ОДА, привітав городян. 26 січня 2017 року вперше пройшли вибори у Шполянську ОТГ. Тоді до складу громади увійшли м. Шпола та с. Кримки. З 22 серпня 2017 року до громади було додано ще одне село – Скотареве. Сергій Кравченко – голова міста також привітав містян, зазначив, що шполяни за цей рік зробили немало для розвитку громади до створення якої вони були причетні рік тому. “Була сформована команда, вчилися на помилках та об’єднали людей з активною життєвою позицією, аби досягти тих висот, до яких прагнемо”.

В Шполі пішоходи мають питання до влади
0
В Шполі пішоходи мають питання до влади

Жителі міста Шпола обурені тими подіями, які відбуваються у центрі міста. Так, у Фейсбуці городяни питають, як довго їм терпіти те, що на центральних вулицях неможливо спокійно пройти. Дуже багато стало автівок, які паркуються, приїжджають, від’їжджають, сигналять пішоходам. Раніше не було такого безладу. Просять, аби міська влада звернула увагу на те, що коїться. Є благання до водіїв, зупинятися перед фішками, залишати свої автомобілі, та пару метрів пройтися пішки до магазинів, та громадських місць.

0
Черкаська область: вечірні прогулянки жителів Шполи перетворили на тортури

Настали вихідні дні. Жителі Шполи, після трудових буднів, люблять прогулятися в центрі рідного міста, відпочити від важкого трудового тижня. Тим з жителів міста, які прийшли прогулятися в місцевому парку, вибору не залишили. Їм доводилося крокувати через снігові замети, і дивитися на зламані гілки дерев, яких валяється тут не один десяток. Прогулянки тут нагадують тортури, ніж комфортний відпочинок … Не прибрали від снігу і центральну площу Шполи. Ходити тут можна тільки завдяки вузьким, очищеним від снігу, доріжкам.

Юні спортсменки міста Шпола потрапили до фіналу з футзалу
0
Юні спортсменки міста Шпола потрапили до фіналу з футзалу

Змагання пройшли наприкінці січня в м. Вознесенськ Миколаївської області. На них потрапили вісім дівчат 2003-2004 року народження. Під началом свого тренера Віталія Гончаренко, юні вихованки Шполянської ДЮСШ змагалися за можливість взяти участь у відбірковому етапі чемпіонату України з футзалу (або міні-футболу). В цьому році в ігровому сезоні ця вікова категорія була представлена дуже великою кількістю команд. На старті було аж 34 команди з 16 областей України. Команди розділили по територіальній приналежності на 7 підгруп. По результатах проведених ігор були відібрані кращі 16 команд. Вони взяли участь у півфіналі – 4 групи по 4 команди. По дві команди, які показали найвищий рівень ведення гри, потрапили до фіналу вищої ліги. Серед них і опинилися вихованки Шполянської ДЮСШ. Дівчата успішно подолали II етап відбіркового туру, та спортсменки з м. Гребінки виявилися більш досвідченими. Таким чином, шполянські дівчатка потрапили до вісімки найкращих команд в цій віковій категорії. Вже 2 березня вони знову візьмуть участь в змаганнях, аби здобути призові міста у вищій лізі. Тренер дуже задоволений грою своїх дівчат, їх наполегливістю, та прагненням до спортивних перемог.

Унікальні кросворди пропонують у Шполі
0
Унікальні кросворди пропонують у Шполі

Начальник відділу культури та туризму Шполянської районної держадміністрації Анатолій Лозовий, поділився своїм захопленням та вмінням. Його улюблена справа – це розробка унікальних кросвордів, які потім друкуються на чашках. Анатолій полюбляє українську естраду минулих років і складає кросворди, які зв’язані з життям та творчістю відомих українських виконавців: Павла Дворського, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича та ін. Автор ідеї поділився з журналістами, що замовляє в видавництві лише дві чашки – одну дарує тому, для кого присвячена робота, а другу лишає у власній колекції. До чашки входять перелік запитань, та відповіді на них. Цією, справді, пізнавальною та цікавою справою Анатолій Іванович займається вже більше ніж двадцять років, таким чином популярізуя українську естраду та музичну творчість України.

0
Чемпіони по дзюдо із Шполянського району

В Черкасах 27 січня 2018 року проходив чемпіонат по дзюдо по області. Учасниками були дівчата та хлопці до 18 років. Взяли участь в змаганнях також вихованці Матусівської ДЮСШ Шполянського району. Переможцем у ваговій категорії став Ашот Абрамян. На другому місці опинилася Валерія Сморщок. Третя сходинка дісталася в вагових категоріях Різвану Лорсанову та Катерині Музиці. До перемог майбутніх чемпіонів підготував тренер з боротьби дзюдо Михайло Дмитрович Оберемок. За його позитивний вплив на молодь, сприяння зростанню підлітків та молоді в спортивному дусі, адміністрація Матусівської ДЮСШ виразила щиру подяку самому тренеру, та батькам вихованців.

0
Влада Шполи рапортує, що дороги майже чисті від снігу та льоду, а жителі міста обурені

Сайт міськради в Шполі рапортує, що дороги міста очищені від снігу. Або, майже всі очищені. Місцеві жителі негодують. Соцмережі переповнені повідомленнями, про те, як в Шполі від слизьких доріг страждають люди різного віку.