Черкащина: у Шполянському районі відбулася велика і довгоочікувана подія

26.06.2017

В  Товмачі, на батьківщині повстанських отаманів Холодного Яру Івана Лютого-Лютенка і Чорного Ворона відбулася велика і довгоочікувана  подія.  В цьому населеному пункті  за участі представників влади району, села та громади, за кошти сільського бюджету, урочисто відкрито погруддя українському мислителю, поету, художнику і просвітителю, Великому Кобзареві – Тарасу Григоровичу Шевченку  Слід зауважити, що це вже восьмий по рахунку, за останні кілька років, пам’ятник нашому видатному земляку.

На відкриття та освячення погруддя прибули голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко, його заступник Ольга Шпиця, голова районної ради Олександр Кузуб та заступник голови райради Лідія Татарина.

Звертаючись до присутніх очільник району Володимир Потапенко відзначив, що Шполянщина свято шанує пам’ять Генія  і Пророка української нації. Свідченням цього є те, що у восьми населених пунктах нашого району останнім часом з»явились погруддя Тараса Григоровича Шевченка. Відтепер і в селі Товмач жителі та гості населеного пункту матимуть за честь споглядати символ вольності і відваги, мудрості і віри. Сюди будуть приходити молодші і старші, хтось покладе квіти, а хтось пригадає борців за волю України. Дух Тараса Шевченка і його творчість завжди будуть підтримувати віру і надію в те, що український народ був і буде непереможним. Володимир Миколайович подякувам всім, хто доклав неабияких зусиль аби ця подія, урочисте відкриття пам’ятника, наступила.
Урочистості заходу додали дівчата в українських костюмах, які цього дня читали вірші Тараса і таким чином стали  учасниками проголошення вільної думки та слова Шевченка.
Церемонію освячення пам’ятника Тараса Шевченка в Товмачі провели настоятелі храмів УПЦ отець Дмитро Горовенко та отець Ігор Лозіцький.
По завершенню урочистостей в знак великої шани найвеличнішому поетові української нації учасники зібрання поклали квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

????????????????????????????????????

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.