Силовиків на Черкащині запевнили, що про нахабні вибори у Шполі не забули

25.06.2017

Черкаська обласна організація партії “Справедливість” вимагає від правоохоронців не допустити “забуття” зухвалого порушення законодавства під час перших виборів депутатів Шполянської міської ради та Шполянського міського голови.

Як йдеться в зверненні представників руху “Справедливість”:

У продовження теми щодо порушення виборчого законодавства під час перших виборів депутатів Шполянської міської ради та Шполянського міського голови повідомляємо: на адресу Черкаської обласної парторганізації Руху “Справедливість” надійшла відповідь зі Шполянського відділення поліції на ), інформаційний запит зі змісту якого стало відомо, що за фактом подій, які відбувалися на виборчій дільниці у міському Будинку культури (масове вкидання бюлетенів), розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 157 КК України.

Диспозиція статті передбачає перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права. Разом з тим, ознайомившись з положеннями науково-практичного коментаря можна зробити висновок, що перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права може виразитися, зокрема, у: безпідставній відмові в реєстрації кандидатом; не включенні громадянина до списків виборців за наявності для того підстав, або виключення громадянина зі списків виборців тощо.

Таким чином, констатуємо, що вже з самого початку органи досудового розслідування не вважали за потрібне належним чином проводити досудове розслідування, а внесли відомості до ЄРДР лише під тиском громадськості та ЗМІ, а тому і не переймалися на предмет кваліфікації дій осіб, які вкидали бюлетені, а також дій голови і членів комісії, які попри вказані факти встановили результати голосування, шляхом підписання відповідного протоколу з внесенням до нього завідомо неправдивих відомостей.

На сьогодні досудове розслідування фактично не проводиться. Такого висновку можна дійти з того, що жоден зі свідків та очевидців подій, які мали місце 30 квітня на виборчій дільниці №710825, до правоохоронних органів не викликався та не допитувався. Заходи зі встановлення невідомих осіб, що здійснили масове вкидання бюлетенів не проводяться.

Правоохоронці зайняли споглядацьку позицію, очікуючи моменту “коли всі забудуть”, щоб закрити провадження.

Вважаємо, що такі ганебні, зухвалі вчинки, внаслідок яких були реально спотворені результати виборів, принаймні на вказаній дільниці, повинні бути належним чином розслідувані.

Політична партія “Громадсько-політичний Рух Валентина Наливайченка “Справедливість” звертається до керівництва Національної поліції в Черкаській області та органів регіональної прокуратури, як процесуальних керівників у кримінальному провадженні, не допустити “забуття” вказаних фактів, а вжити заходів для встановлення злочинців і притягнення їх до відповідальності”.

Повідомляє прес-служба ЧОО партії “Справедливість”.

Джерело: Прес-Центр

Це цікаво

One Comment

  • drakosha 04.07.2017 at 12:04

    Ніхто не вірить в справедливий розгляд, хіба що люди самі на вила винесуть місцевих. Навряд.