Черкащина: на пам’ятнику колишнього міського голови Шполи зображене море

12.08.2016

121 липня в місті Шпола на Черкащині справили роковини за колишнім мером 58-річним Віктором Заскалетою. Торік у нього обірвався тромб.

— Учуся жити без чоловіка. Але хіба це життя? Живеш, бо треба, — розповідає вдова 54-річна Ірина Заскалета. — Час лікує, кажуть. Хіба що трохи затягує рани. Шпола — маленьке місто. Ми в ньому прожили все життя. Разом були 34 роки. Тут все нагадує про Віктора. На його долю випало немало випробувань. У 28 років поховав батька, переніс три інфаркти. Два роки тому не стало його мами.

Віктор Заскалета закінчив Київський інженерно-будівельний інститут. У міській раді Шполи працював головним архітектором, заступником мера, першим заступником голови району. Організував будівництво та введення в дію газогонів, котелень, житлових будинків. Також — реконструкцій і капітальних ремонтів лікарень, шкіл і садочків. 2010 року Заскалету обрали на посаду мера.

— У відпустку не їхав за межі району. Хоч щороку планували податися на відпочинок. За все життя лише раз були на морі, коли сину виповнилося 5 років. Віктор любив море. Воно зображене на його пам’ятнику з іншої сторони. На титульній перенесли зображення, де він сидить за робочим столом. На пам’ятник грошима допомогли його дві сестри, — каже Ірина Володимирівна.

Віктор Заскалета не мав бізнесу. Жив у 3-кімнатній квартирі. За містом обробляв 8 соток землі. У нього залишився син 33-річний Сергій.

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.