Черкащина: у Шполі допомагають біженцями з тимчасово окупованих областей України

В районі діє координаційний центр по роботі з переселенцями , яким проводиться відповідна робота по наданню допомоги в забезпеченні житлом, харчуванням, з виплати соціальних допомог, та працевлаштування. На даний час створено базу даних щодо наявності тимчасового житла в населених пунктах району, пропонується 20 житлових будинків в сільській місцевості, 40 місць в гуртожитку Васильківського ліцею. Зібрано інформацію щодо вакантних посад на підприємствах, розроблений план забезпечення харчуванням.

Забезпечити житлом та роботою на сьогодні пропонують підприємства: ТОВ «ЛНЗ – Агро» -20 осіб (проживання в гуртожитку, працевлаштування на кукурудзяний завод), ТОВ «Агро-Шанс» (придбання житла для сім’ї з 4 осіб при умові працевлаштування в сільгосппідприємство), ФГ «Ольвія»-2 сім’ї (проживання та працевлаштування у господарстві), ТОВ «Агро-Прогрес»-1 сім’я (проживання та працевлаштування).

З районного бюджету виділено кошти в сумі 10 тис.грн для надання матеріальної допомоги бажаючим переселенцям. Проводиться робота з сільськими головами щодо надання матеріальної допомоги з сільських бюджетів.

Станом на 01.07.2014 в район прибуло 63 особи переселенців, в т.ч. з Автономної республіки Крим – 10 осіб, з Донецької та Луганської областей 53 особи.
Проводиться робота з кожною родиною індивідуально.
Забезпечено житлом – 23 особи,
За допомогою у працевлаштуванні звернулося 8 осіб, працевлаштовано – 7 осіб.
Надана допомога продуктами харчування – 15 особам,
Надана матеріальна благодійна допомога на лікування в сумі 1500 грн одній особі.
Оформлена матеріальна допомога з місцевого бюджету по програмі «Турбота» – 6 особам (кошти по 500грн),
Оформлено пенсію 8 особам,
Перебувають на оздоровленні в таборі «Олімпія» 2 дітей,
1 – дитина влаштована в міську школу в м. Шпола.
За медичною допомогою звернулося 3 особи, 2-ом надано амбулаторне лікування, 1особа госпіталізована до стаціонару.
В умовах стаціонару допомога надаватиметься за бюджетні кошти.

shpola.gov.ua
Опубліковано у Новини, Статті. Додати до закладок постійне посилання.

4 коментарі до Черкащина: у Шполі допомагають біженцями з тимчасово окупованих областей України

  1. Рембо коментує:

    Це все добре. А чи не їдуть до нас ті біженці які вчора, з автоматом воювали в окупованих областях про наших військових ? Чому вони не боронять свою рідну землю від окупантів -сепаратистів, а чекають поки наші хлопці – проявивши мужність – будуть гинути ! А для їх ми повинні створювати елітні умови проживання, і працевлаштування ! Що на сьогодні Шполянщина,потребує робочих рук, коли масове безробіття !

  2. Анатолій Михайлович коментує:

    Добавля до слів Рембо. В Золотоноші на бабулю, яка прийняла 2 сім”ї біженців, зобіжені за те, що не такий варить борщ, дає тверді тапочки,а саме основне що заборнила виставити прапор росії ! Повний піз…. ! Доприймаємося ми на свою голову !

  3. Ігор коментує:

    Анатолій Михайлович а як же запис у бібліі “”” допоможи ближньому свойому”””????? Людям треба допомогати всим

  4. микола коментує:

    Треба приймати тільки інвалідів ,дітей і жінок,а чоловіки не хай беруть зброю ,і захищають свої сім,Ї ,Україну!А не втікли,і тут ставлять свої умови!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *