Черкащина: тепер у Шполі любителів смітити карають штрафами

15.06.2014

Після публікації Інтернет газетою «Шпола онлайн» інформації про смітник в кількох метрах від пам’ятника Тарасу Шевченку влада відреагувала оперативно. Смітник ліквідовано, а на його місці вивісили оголошення. Тепер любителів розкидувати сміття чекає покарання через власний гаманець. Штраф сягає 1300 гривень.

Мешканці міста очікують такої ж оперативності в питаннях прибирання сміття на березі Красного ставка та ліквідації сумновідомого смітника в районі залізничної станції «Шпола».

2 Comments

  • Рембо 15.06.2014 at 11:08

    А тепер необхідно визначитись хто ті штрафи буде виписувати ?
    Відповідно необхіно активізувати роботу саниітарної служби міста яка має право на припис, адмінкомісію при міській раді яка встановлює розмір щтрафу і накладає його на винуватця, депутатів міської ради, вуличні комітети, народні дружини при народних радах – які повинні виявлти порушників, і самих жителів які повинні розуміти, що там де живеио там не смітимо. От тоді спільно зробимо наше місто Шполу – європейським містом !

  • Евген 17.06.2014 at 21:17

    Перш за все потрібно прийняти правила благоустрою міста, у відповідності до Закону України про благоустрій міст і населених пунктів на сесії міської ради. А після створювати муніципальну інспекцію чи покласти контролюючі обовязки на департамент містобудування. І кожні дві неділі хай засідає адміністративна комісія і “караючим мечем” виносить адміністративні стягнення відповідно до ст. 152 КУаП за порушення правил благоустрою. Плюс надходження до міського бюджету. В Шполі є багато місцин де потрібно приструнити субєктів господарювання.