У Шполі вчили долати смертельну хворобу

24 березня 2014 року Україна та весь світ відзначають Всесвітній та Всеукраїнський День боротьби з туберкульозом. Всесвітній День боротьби з туберкульозом є важливою подією і має в усьому світі велике значення для підвищення рівня обізнаності людей про симптоми цього захворювання, його діагностику та лікування, а також щодо важливості встановлення ефективного контролю за поширенням туберкульозу.

Координаційний центр волонтерського руху на Черкащині активно долучився до реалізації програми «Зниження рівня захворюваності, шляхом розширення та покращення доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу», що відбувається за фінансової підтримки Глобального Фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Така співпраця дасть можливість здійснювати лікування під безпосереднім контролем патронажних медичних сестер Товариства Червоного Хреста, волонтерських організацій Черкащини, створити реєстр хворих, забезпечити своєчасну діагностику та лікування найуразливіших груп населення тощо. Хворі, в свою чергу, зможуть відчути психологічну підтримку суспільства, а значить – мати більше сил для одужання.

Товариство Червоного Хреста повсякчас бере участь у реалізації районних медичних програм спрямованих на подолання захворюваності серед жителів Черкащини. Товариство також виступає ініціатором проведення різноманітних заходів, направлених на профілактику і попередження різноманітних захворювань.

З нагоди відзначення 24 березня – Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, в Шполянському районі червонохресна організація протягом березня місяця активно проводила інформаційно-просвітницькі та благодійні акції. До таких заходів долучилися волонтери та активісти.

В школах району проводився конкурс малюнка на тему «Зростаймо здоровими!», приурочений цьому дню. У Матусівському НВК І – ІІІст. №№1,2, Сигнаївському НВК І – ІІІст., Васильківському НВК І – ІІІст, Іскрянській ЗОШ І – ІІІст, Антонівському НВК І – ІІІст, Соболівському НВК І – ІІст, Скотарівському НВК І – ІІст, Товмацькому НВК І – ІІІст, Кримчанському НВК І – ІІст, Водянському НВК І – ІІІст, Ярославському НВК І – ІІст, Васильківському професійному ліцеї для учнів навчальних закладів проведені цікаві й змістовні заняття. В інформаційно – просвітницьких заходах брали участь: голова районної організації Товариства Тимошенко Тетяна Володимирівна, фахівець із соціальної роботи Мілько Тетьяна Борисівна, сестри медичні патронажної служби, лікар – фтизіатр Шполянської ЦРЛ Набережня Тетяна Константинівна, сестра медична кабінету «Формування здорового способу життя» Микитенко Тетяна Вікторівна та волонтер громадської організації «Нова надія» Скрипник Ігор Андрійович. Для школярів були прочитані лекції й продемонстровані слайди на тему туберкульозу, шляхів передачі цього небезпечного захворювання та його профілактика. Фахівець із соціальної роботи організовувала вікторини між командами учнів та проводила контрольне тестування, аби перевірити рівень засвоєних знань. Діти були нагороджені грамотами за участь в конкурсі малюнка, а переможці вікторин пам ятними подарунками. На згадку про зустріч школярі отримали інформаційні буклети.

Підсумковим етапом місячника стала організація на площі міста Шпола благодійної акції «Допоможемо хворим на туберкульоз». Головна мета заходу – збір коштів, продуктів харчування, предметів одягу та взуття для допомоги недужим на туберкульоз.

За інформацією Тимошенко Т. В. // shpola.gov.ua

Опубліковано у Новини, Статті | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *