Черкащина: випускника Шполянської школи назвали ворогом Москви

18.03.2014

Серед своїх головних ворогів Москва назвала… депутата черкаської міськради ( випускника Шполянської школи №3 -адм.) Володимира Мамалигу

Депутат Черкаської міської ради Володимир Мамалига, проти якого слідчий комітет Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу порушили кримінальну справу, вважає дії комітету злочинними. 

– Я був дуже здивований, коли побачив своє прізвище на сайті слідчого комітету. Виходить, що проти мене порушена кримінальна справа за події 20-річної давності. У контексті статті кримінального кодексу Російської Федерації, я притягаюся за статтею «Бандитизм» за новими виявленими обставинами. Під час розслідування кримінальної справи про бойовиків під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ВДВ на території Чеченської Республіки нібито були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО та їх участь у бойових діях проти російських військових в період 1994-1995 років. І я нібито входив до цього угрупування. Але з таким же успіхом мене можна було звинуватити у цунамі в Японії. Тож як стверджують деякі наші політичні сили, Москві справді потрібні психіатри і фахівці з справжньої реальності, – зауважив Володимир Мамалига.

При цьому він підтвердив, що протягом вказаних років справді перебував на Кавказі, що вказано в його біографії.

– Я там перебував з гуманітарною місією, як помічник-консультант двох народних депутатів України, як представник Кабінету міністрів України. Я вивозив звідти полонених, про що свідчать численні публікації. При цьому ні про які подібні вчинки, про які йдеться в повідомленні російських слідчих не може бути й мови, – зазначив Володимир Мамалига.

Черкаський депутат переконаний, що справа проти нього є політичною, а керівництво Росії просто «ліпить усе до купи».

– При всій моїй повазі до братів Тягнибоків і до Яроша, яких також звинувачують як і мене в участі в угрупуванні, у 1994-1995 роках вони не мали ніякого стосунку до УНА-УНСО. Це я вам стверджую як тогочасний член керівництва УНА-УНСО. Тож усе це надумано, що свідчить про виконання російськими слідчими політичного замовлення верхівки Кремля. А це все зводиться до однієї мети: скомпрометувати патріотично налаштованих лідерів в Україні. Бо як ми всі знаємо, Москва досі не визнає нового уряду України і виконуючого обов’язки Президента. Зате не припиняє штампувати кримінальні провадження по українським патріотам, незалежно від того, у яких організаціях вони знаходяться, – зазначив Володимир Мамалига.

На переконання депутата, Москва не боїться уряду України, проте вона боїться організованих груп, які здатні дійсно чинити опір московській агресії на території України.

– Я вам скажу, що найбільш організовані групи були б готові давно увійти до Криму, але беручи до уваги політичні домовленості, беручи до уваги те, що і представники і керівники тодішньої опозиції, а зараз влади, і керівники правого сектору, самооборони стояли пліч-о-пліч на барикадах, а зараз вотум довіри даний українському уряду, тож ніхто не заважав уряду врегульовувати конфлікт в Криму і східних областях. Якщо далі ситуація не буде змінюватися, то керівники патріотичних організацій пропонуватимуть своє бачення вирішення конфлікту. Тому дії Росії зараз сконцентровані на компрометації українських патріотів. І я дуже задоволений, що мені довелося перебувати в такій шанованій команді, яка вказана в документах російського слідчого, серед таких як Тягнибок і Ярош, – напівжартома зазначив Володимир Мамалига.

Дивується з російських слідчих і колега Мамалиги по депутатському корпусу Валерій Воротник. Він зауважує, що стаття «Бандитизм» має строк давності 15 років, а події, про які йдеться відбувалися ще давніше. Крім того, Воротника дивує формулювання щодо «нововиявлених обставин».

– Якщо від отримання документа до його реалізації проходить 20 років, то що ж це за держава? Отже, ми маємо виключно політичну гру, адже деякі з обвинувачених у 1994-1995 роках взагалі не мали ніякого відношення до УНА-УНСО. тож це просто театр абсурду, – зауважує Валерій Воротник.

При цьому, переносячи свій бойовий досвід на нинішні реалії, Володимир Мамалига зауважив: погоджується з кримчанами щодо їх закидів у бік українського уряду.

– Кримом ніхто не займався 23 роки. І ситуація, яка склалася в Криму, є результатом позиції українського керівництва відносно Криму всі ці роки, – зазначив Володимир Мамалига. – Не даватиму прогнозів, чи буде в Криму новітня Абхазія, Чечня, чи якийсь особливий сценарій. Все залежатиме від багатьох факторів. Але та кількість військових, яка стягнута на кордон з Україною, не дає оптимізму. Бо нині ми незахищені. Так, можна сподіватися на партизанську війну, але не можна сподіватися на армію, яка розвалена.

http://procherk.info

Немає коментарів

Коментування неможливе.