Ветеран зі Шполи обурений поведінкою провладних депутатів: цинічні порушення

В «Шполянських вістях» №99 від 17 грудня 2013р. редактор Анатолій Вікторук подав свою статтю «Опозиція присвоює собі заслуги, або чому депутатів викликають до прокуратури».
Як відомо, 30 жовтня, з численними порушеннями Законів України «Про місцеве самоврядування», «Про доступ до інформації», «Про засади регуляторної діяльності…» відбулася підпільно і незаконно сесія районної ради, на якій депутатами від партії Регіонів, народної партії Литвина, соціалістичної партії – в тому числі А.Вікторуком, та «перебіжчиками» було проголосовано лише перший пункт рішення – за утворення в районі так званого центру первинної медично-соціальної допомоги (ЦПМСД)!
Інші положення були внесені туди незаконно бо вони не обговорювалися і не ставилася на голосування на сесії! А саме:
– затвердження статуту та структури ЦПМСД;
– реорганізації Лебединської дільничної лікарні в амбулаторію;
– призначення головного лікаря ЦПМСД та укладення з ним контракту;
– державної реєстрації ЦПМСД та розробки його штатного розпису;
– реорганізанізації райлікарні та зміни її статуту;
– створення комісії для надання приміщення та передачі матеріальних цінностей від рай лікарні до ЦПМСД.
Всі жителі району, які подивились по місцевому телебаченню повний відео звіт з цієї сесії, бачили все це на свої власні очі. Та чули власними вухами!
Попередження людей про незаконне проведення підпільної сесії А.Вікторуком в статті було названо «незаконною друкованою продукцією», а інформацію про сфальсифіковане рішення районної ради – названо обдурюванням народу! Воістину – не вірте очам та вухам своїм, а вірте на слово Вікторуку!
І там же він насмілюється скаржитися, що панів депутатів турбує своїми викликами прокуратура тільки через нібито якісь скарги опозиціонерів депутатам Верховної ради, а не через цинічне порушення законодавства керівниками районної ради!
Дуже не шановний пане Вікторук! Дозвольте Вам повідомити, що якби не було масового народного протесту перед обома сесіями районної ради, на яких розглядалося питання про утворення ЦПМСД, не було інформації про фальсифікацію рішення в газетах, не було народного звернення до прокуратури, не було повідомлено депутатів від опозиції про допущені цинічні порушення законодавста, то ніколи й не було б рішення про утворення Шполянського госпітального округу!

Віктор Слюсар,
голова районного відділення Всеукраїнської спілки ветеранів.

Опубліковано у Новини | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 коментар до Ветеран зі Шполи обурений поведінкою провладних депутатів: цинічні порушення

  1. Наталія Сторчак коментує:

    Найцікавіше те, що рішення в обласному управлінні ОЗ — наказ про створення госпітальних округів — датується 8 жовтня 2013 року, а сесія райради, під час якої депутати створили Центр, відбулася 30 жовтня. Хтозна, чия це заслуга…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *