Депутати Шполянської міськради засудили звірства силовиків на майдані

26.12.2013

Про це йдеться у зверненні депутатів Шполянської міської Ради (Черкаська область) до Президента України Віктора Януковича та Верховної Ради України. Конституція України гарантує кожному право збиратись мирно, без зброї і проводити мітинги, збори, походи і демонстрації. Аналогічні гарантії містить Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, яка є частиною національного законодавства України, принципів, за якими живе цивілізована європейська держава.

Ми, депутати Шполянської міської ради, засуджуємо надмірне застосування сили та жорстокості з боку спецпідрозділу міліції «Беркут» під час незаконного розгону мирної акції волевиявлення студентської молоді 30 листопада 2013 року, щодо європейського майбутнього України.

Для нас неприйнятні пояснення, що виправдовують застосування жорстоких силових методів при реалізації законних конституційних прав громадян нашої країни.

Шполянська міська рада вимагає:Проведення розслідування протиправних дій спецпідрозділу «Беркут», притягнути до відповідальності всіх тих, хто віддавав та виконував накази про розгін мирних акцій студентської молоді 30 листопада 2013 року. Відправити у відставку керівництво МВС України.

Це цікаво

2 Comments

  • человек 26.12.2013 at 20:18

    а зверства этих недоделков, кто осудит, когда несколько ублюдков избивали лежащего солдата? А то, что за границей разгон демонстраций силой ничего?И никто в других странах не возмущается. Молодцы ребята, все правильно, когда идет силовая угроза, надо ответить силой.

  • Думка 26.12.2013 at 21:33

    Певно вам, чоловік, менти ніколи дубинкою по голові не били. У іншому разі ви б за них так не переживали…