На Шполянщині прийнято програму розвитку туризму

29.03.2013

На останньому засіданні чергової сесії Шполянської районної ради, яка пройшла у березні 2013 року, депутати прийняли Програму розвитку туризму в Шполянському районі на 2013-2016 роки, проект якої підготовлено відділом культури і тризму Шполянської райдержадміністрації. Туристична галузь є важливим чинником стабільного і динамічного збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та сприяє підвищенню зайнятості населення, розвитку ринкових відносин, залученню українців до пізнання багатої природної історико-культурної спадщини краю, збереженню економічної рівноваги.

Шполянщина – це регіон, який має потенціал для розвитку туризму. Його незаперечні плюси – географічне розташування (географічний центр України), природно-рекреаційний потенціал, наявність історико-культурних об’єктів.

Програма передбачає здійснення заходів, спрямованих на розвиток туристичної галузі в Шполянському районі, забезпечення умов для повноцінного функціонування суб’єктів туристичної діяльності, залучення інвестицій, створення туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби населення району.

Основними напрямками розвитку туристичної галузі в Шполянському у районі є екологічно зорієнтовані: зелений туризм, пізнавальний туризм, краєзнавчий тризм, активні види відпочинку та беззаперечно історико-культурний туризм. Цілі Програми полягають у забезпеченні надходжень від туристичної галузі в т. ч. до бюджету, створенні додаткових робочих місць, проведенні культурно-мистецьких акцій та атракцій, що пропагують автентичне народне мистецтво та є привабливим для туриста, забезпеченні мов для повноцінного функціонування суб’єктів туристичної діяльності в районі, добудові та введенні в експлуатацію основного аттрактивного об’єкта району – комплексу «Географічний центр України».

Всього на реалізацію Програми закладено 137 тис. грн. Фінансове забезпечення заходів щодо державної підтримки виконання Програми здійснюватиметься в межах видатків райдержадміністрації, передбаченому в районному бюджеті на Програму та інших джерел, не заборонених законодавством.

Серед запланованих Програмою заходів, зокрема, передбачено інвентаризацію та паспортизацію туристичних ресурсів району, формування відповідного реєстру, створення Інтернет-сторінки «Туристична Шполянщина – серце України», встаовлення інформаційних знаків на маршруті до привабливих туристичних об’єктів, проведення фотоконкурсу «Туризм і краєзнавство Шполянщини», виготовлення сувенірної продукції тощо.

shpola.gov.ua

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.