У Шполі згадували Кобзаря

20.03.2013

Традиційно в березневі дні в Шполянському районному Будинку культури проведено тематичний шевченківський літературний вечір, який підготували цьогоріч учні міської загальноосвітньої школи №1 та аматори мистецтва. На початку заходу до місцевої громади звернулася з промовою заступник голови Шполянської райдержадміністрації Ольга Шпиця, яка разом головою районної ради Миколою Тимошенком урочисто вручила диплом лауреату районної літературної премії ім. Олекси Влизька 2013 року Галині Оверківні Трофименко, яка на даний час очолює районну літературну студію ім. Олекси Влизька і є членом спілки журналістів України.

«Сьогодні літературна премія імені Олекси Влизька – вірного послідовника Великого Кобзаря – закликає найкращі літературні таланти виходити на суспільну арену і збагачувати українську мистецьку скарбницю, – зазначила у своїй промові Ольга Шпиця, – сьогодні ми відзначаємо знаменну дату в українському бутті – день народження національного генія і Пророка – Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка – символу чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини!».

В ході програми вечора було продемонстровано найкращі таланти учнівської молоді у виконанні поезій Шевченка, пісенних творів. Особливо зворушливими були виступи юних кобзарів Саші Скляра та Платона Ткаченка, гурту «Калинонька» Будинку школяра, артистів міського Будинку культури Оксани Скляр та Софійки Домчук. Реквієм «Реве та стогне Дніпр широкий…» на слова Тараса Шевченка співали разом районний хоровий колектив на сцені та глядачі в залі.

У вестибулі Будинку культур діяла також книжкова виставка, пов’язана з творчістю і біографією Т. Г.Шевченка, підготовлена працівниками центральної районної бібліотеки.

shpola.gov.ua

Це цікаво

Немає коментарів

Коментування неможливе.