У Шполі відмовляються від китайської гречки. Своя смачніша

13.10.2012

Найстарше і найбільше за чисельністю працівників підприємство Шполи — ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» — нині популярне натуральними солодощами, які під торговельною маркою «Жайвір» реалізуються по всій території України та за її межами. Шполяни ж особливо шанують продтоварівську ковбасу, майонез та олію — за якість і гарний смак.
Мало хто знає, що це підприємство розпочало свою діяльність як державний млин. І було це далекого 1944 року. Нині на заводі є близько десятка напрямів виробництв продукції, та почесне місце серед цього розмаїття посідає переробка зерна. Борошномельний цех продовжує діяти і забезпечувати шполян якісним борошном на вигідних умовах — за давальницькою схемою. Ви привозите на продтовари пшеницю і, заплативши за переробку, можете одразу забрати своє борошно.

У Шполі скоро відмовляться від китайської гречки

У Шполі скоро відмовляться від китайської гречки

Кілька місяців тому, крім борошномельного виробництва, на заводі продтоварів запустили й лінію з виробництва круп. Нині тут виготовляють: крупу пшеничну (перлову та подрібнену), ячмінну (перлову та подрібнену), горох (колотий та подрібнений), а також кукурудзяну крупу. Подрібнені крупи є кількох фракцій — на ваш вибір. Крупу можна придбати за гроші або ж отримати, як і борошно, на давальницьких умовах — здавши зерно та заплативши за переробку всього 60 копійок за кілограм.

— Ми постійно підтримуємо невеличкий запас різних круп, — розповідає начальник цеху Анатолій Павлович Ткаченко. — Тож людині, яка хоче обміняти зерно на крупу, не потрібно затрачати час на очікування, поки її зерно перероблять — можна одразу забирати уподобану крупу і їхати далі у своїх справах.

Готові продтоварівці й фасувати крупи по 800 г та по 1 кг — на замовлення клієнта.

Поки що цех працює в основному на обмін, оскільки відкрився нещодавно, а зерно зараз коштує недешево, тож і відпускна ціна крупи виходить, хоч і нижча за базарну, та дещо вища від цін оптовиків, які запаслися зерном ще з осени. Та з нового врожаю, коли зерно можна буде придбати за прийнятними цінами, обіцяють ціни на готову продукцію значно нижчі і торгівлі сподіваються жвавішої.

Також планують поповнити асортимент круп гречкою — звичайно, якщо буде що переробляти, тобто якщо місцеві сільгосптоваровиробники забезпечать сировиною, а необхідне обладнання для обрушування гречаної крупи і для її пропарювання тут уже придбали. Тож, не поспішайте купувати китайську гречку, скоро зможете їсти місцеву — дешевшу і якіснішу.

jaivir.com

Немає коментарів

Коментування неможливе.